Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsoten alueella on viikon aikana todettu 53 uutta koronavirustartuntaa – Eniten tartuntoja tulee lähipiiristä ja perheestä, ulkomailta ja ravintoloista

Syys-lokakuun aikana on sairaalahoitoon joutunut vain yksi rokotettu henkilö, muut ovat täysin rokottamattomia.

Kymsoten alueella on viime viikon maanantain jälkeen todettu 53 uutta koronavirustartuntaa. Kuvituskuva. Mostphotos

Johanna Vehkaluoto

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on maanantaina todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Viime viikon maanantain jälkeen sen alueella on todettu 53 uutta koronatartuntaa päivittäisten tartuntamäärien vaihdellessa neljästä kymmeneen. Tähän mennessä Kymsoten alueella on todettu yhteensä 2 699 koronavirustartuntaa.

THL:n tilastot kertovat, että Kotkassa on viimeisen viikon aikana todettu 21 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa niitä on todettu neljä, Pyhtäällä kaksi, Virolahdella kaksi ja Kouvolassa 33. Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

– Tilanne ei ole olennaisesti muuttunut viimeisen viikon aikana. Uusia tapauksia tulee päivittäin kymmenen molemmin puolin. Kahden viikon ilmaantuvuusluku tänään on noin 66, ja positiivisia otetuista näytteistä noin 2,9 prosenttia, kertoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 1 008 koronavirustartuntaa, Haminassa 298, Pyhtäällä 62, Virolahdella 38, Miehikkälässä 14 ja Kouvolassa 1 246.

Eniten tartuntoja 20–30-vuotiailla

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 141 063 koronatestinäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 1 839 kappaletta.

– Eniten tartuntoja tulee lähipiiristä ja perheestä, seuraavaksi eniten ulkomailta ja ravintolatyyppisistä ympäristöistä. Ulkomailta saatujen tartuntojen osuus on noin 11 prosenttia ja ravintoloista noin kahdeksan prosenttia, sanoo Mäntymaa.

Eniten tartuntoja ovat saaneet 20–30 -vuotiaat ja seuraavaksi eniten juuri sitä nuoremmat ja vanhemmat.

– Yli 70-vuotiaissa on harvinaisia hajatapauksia. Etelä- ja Pohjois-Kymenlaaksossa tapaukset jakaantuvat melko tasaisesti.

Koronapotilaita on sairaalahoidossa Kymsotenkin alueella.

– Koronapotilaita on sairaalahoidossa vähemmän kuin viisi, tehohoidossa heitä ei ole yhtään. Syys-lokakuun aikana on sairaalahoitoon joutunut vain yksi rokotettu henkilö, muut ovat täysin rokottamattomia. Yli 90 prosenttia sairaalahoitoon joutuneista koronapotilaista on rokottamattomia.

Tällä hetkellä 12 vuotta täyttäneistä 85 prosenttia on saanut yhden koronarokotuksen ja kaksi rokotusta saaneita on 75,5 prosenttia.

Epidemia ei ole vielä ohi

Mäntymaa toteaa, että valtakunnallisesti sairaalahoitoon joutuneiden koronapotilaiden määrä on tuplaantunut parissa kolmessa viikossa.

– Epidemia ei ole vielä ohi. Useilla alueilla muiden sairauksien hoitoa on jouduttu rajoittamaan, jotta saataisiin hoidettua koronapotilaat. Sairaalahoitoon joutuu enimmäkseen rokottamattomia henkilöitä. Nyt viimeistään pitäisi hankkiutua koronarokotukseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka