Maskisuositus jatkuu Kotkan, Haminan ja Pyhtään paikallisliikenteessä – Pohjolan Liikenteen busseissa otetaan taas käyttöön eturivin penkit

Kotkan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen uskoo, että etätyösuosituksen päättyminen vaikuttaa paikallisliikenteen matkustajamääriin.

THL suosittelee edelleen maskin käyttämistä joukkoliikenteessä ja sama suositus on voimassa myös Kotkan, Haminan ja Pyhtään paikallisliikenteessä, jossa koronarajoituksia höllennetään vaiheittain.

– Tähän asti matkustajat ovat noudattaneet maskinkäyttöohjeistusta kohtalaisen hyvin ja halusimme muistuttaa sen tärkeydestä, toteaa Kotkan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Pohjolan Liikenteen busseissa otetaan tänään perjantaina käyttöön eturivin penkit, jotka olleet pois käytöstä turvaetäisyyksien parantamiseksi.

– Busseissa on taas käytettävissä kaksi istumapaikkaa enemmän, kertoo Partanen.

Etätyösuosituksen päättyminen lisää työmatkaliikennettä

Partanen kertoo, että paikallisliikenteessä matkustajia on edelleen vähemmän kuin niin sanottuna normaalina aikana.

– Matkustajia on kymmenen prosenttia vähemmän kuin ennen korona-aikaa, vaikka matkustajamäärät ovatkin kasvaneet. Uskon, että etätyösuosituksen päättyminen vaikuttaa matkustajamääriin ja työmatkaliikenne lisääntyy.

Partanen muistuttaa, että koronatilanteen vuoksi bussimatkustajien on edelleen tärkeää ottaa huomioon muut matkustajat.

– Joukkoliikenteen käytössä on hyvä muistaa erityisesti kaksi ohjetta; matkusta vain terveenä ja muista käyttää maskia. Käteisen käyttämistä maksuvälineenä on syytä välttää edelleen. Matkansa voi maksaa myös Waltti-kortilla ja mobiililipulla.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka