Kymi Sinfonietta osallistuu Aaltoja!-festivaalille valokonsertilla – Sopraano Piia Komsi esittää hahmoja Liisa Ihmemaa -oopperasta

Kapellimestari Olari Eltsin mukaan valotaide tuo esille musiikin sisäistä kvaliteettia.

Valoja ja ääntä on tarjolla myös Kymi Sinfoniettan Red House! – Aaltoja! -konsertissa, joka pidetään Kotkan konserttitalossa keskiviikkona kello 19.

Kapellimestari Olari Eltsin johtama konsertti yhdistelee musiikillista kerrontaa ja valotaidetta.

– Tämä ei ole varsinaisesti show-konsertti, mutta valotaide auttaa tuomaan esille musiikin sisäistä kvaliteettia. Kaikkia kappaleita yhdistää leikkimielisyys, huumori ja teatraalisuus, Elts kertoo.

Aaltoja!-konsertti lähtee käyntiin brittisäveltäjä Mark-Anthony Turnagen kiihkeällä fanfaarilla. Tätä seuraa Lotta Wennäkosken nopeasykkeinen Hele, joka on sävelletty Los Angelesin filharmonikoille.

Piia Komsi solistina

Taianomaiseen kaninkoloon yleisön pudottaa eteläkorealaisen säveltäjän Unsuk Chinin Puzzles and Games oopperasta Liisa Ihmemaassa. Solistina tässä teoksessa on sopraano Piia Komsi.

– Piia esittää kappaleessa oopperan eri hahmoja.

Ilta päättyy Pulitzer-palkitun säveltäjän John Adamsin kamarisinfoniaan, joka virtaa rytmisesti eteenpäin kuin luonnon voima tai animaatiohahmo Maantiekiitäjä, joka olikin kappaleen yksi innoittaja.

– Adamsin teos on illan vaikein kappale soittajille. Se on hypnoottinen, nopea ja akrobaattinen, Elts kuvailee.

Konsertin valaistuksesta vastaa valo-, video- ja lavastussuunnittelija Joonas Tikkanen. Hänen suunnitelmiaan on nähty näyttämötaiteen teoksissa ympäri Suomea sekä ulkomailla muun muassa Ruotsissa, Indonesiassa sekä Saksassa.

Red House! – Aaltoja! -valokonsertti Kotkan konserttitalossa keskiviikkona 13.10. kello 19.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka