Aaltoja!-festivaalilla myös kuvataide tulee ihmisten luo – Kotkansaaren yritysten näyteikkunat toimivat kaupunkigalleriana paikallisille taiteilijoille uudessa Taidepolku-tapahtumassa

Tällä viikolla taidenäyttelyjä on myös Uusikuvassa, Kotkansaaren vanhalla sairaalalla ja Myllyssä. Juhlavalaistuksen saavalla Nelosteatterilla on tarjolla teatteria, musiikkia ja runoja.

Aaltoja!-festivaali tuo Kotkan katukuvaan myös kuvataidetta. Uudessa Taidepolku-tapahtumassa Kotkansaaren yritysten näyteikkunat täyttyvät paikallisten taiteilijoiden teoksista.

– Tapahtumaan osallistuu 21 yritystä, jotka antoivat näyteikkunansa 26 taiteilijan käyttöön, työryhmään kuuluva Eija Ylinen-Virtanen Kotkan taiteilijaseurasta sanoo.

Hän kuvailee Taidepolkua esteettömäksi ja matalan kynnyksen kaupunkigalleriaksi.

– Sen ideana on tuoda iloa kaupunkilaisille ja innostaa kadulla kulkijoita katsomaan taidetta. Yhtenä tavoitteena on myös saada näkyvyyttä paikallisille taiteilijoille.

Kohteet löytyvät kartalta

Keskiviikkona alkavan tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kotkan taideseura ja Kotkan taiteilijaseura. Yritysten kartoittamisessa kumppanina on toiminut Kotkan Kauppatie ry.

– Mukana on 16 taiteilijaa Kotkan taideseurasta ja 10 taiteilijaa Kotkan taiteilijaseurasta. Suurin osa yrityksistä sijaitsee ydinkeskustassa, mutta joukossa on myös pari kohdetta Sapokassa.

Yritysten sijainnit ja tapahtumaan osallistuvat taiteilijat on merkitty karttaan, jonka voi tulostaa Aaltoja!-festivaalin verkkosivuilta. Painettuja karttoja on saatavana muun muassa Kotkansaaren R-kioskeista, kirjastoista, kaupungin infopisteestä, galleria Uusikuvasta sekä mukana olevista yrityksistä.

Teokset ovat esillä näyteikkunoissa lokakuun loppuun asti.

– Toivomme, että tästä tulisi pysyvä tapahtuma Aaltoja!-festivaalin yhteyteen, Ylinen-Virtanen toteaa.

Uusikuvassa avautuu uusi näyttely

Galleria Uusikuvassa avautuu torstaina kello 17 Kaisa Koljosen, Paula Myllymäen ja Maija Ojasen ryhmänäyttely Rajapinnalla, jossa on esillä piirroksia, taidegrafiikkaa ja maalauksia.

– Loppuviikon ajan galleria on avoinna normaalia pidempään. Torstain avajaisissa esiintyy kitaristi Iiro Lempinen. Perjantaina kello 18 alkaen galleriassa kuullaan musiikkia ja improvisaatioita viulisti Sirkku Mantereelta, Kotkan taiteilijaseuran puheenjohtaja Udi Salmiaitta kertoo.

Aaltoja!-festivaalin aikana Uusikuvassa voi myös tutustua myös taidelainaamon taiteilijoiden näyttelyyn.

Kaupunginsairaalassa valokuvia ja videoteos

Tällä viikolla taidetta löytyy Kotkansaaren vanhasta sairaalastakin. Valokuvista ja videoteoksesta koostuva Kehyksessä-näyttely on avoinna sairaalan keittiössä keskiviikosta lauantaihin.

Näyttelyn kuvat ovat Ekamin kotoutumiskoulutuksen opiskelijoiden ja opettajien ottamia. Ne ovat syntyneet teatteritaiteilijoiden Henni Kirin ja Minttu-Maaria Makkosen vetämissä taidetyöpajoissa, joita pidettiin sairaalan tiloissa kesällä 2021. Kiriltä ja Makkoselta on näyttelyssä esillä Aikavälitila-videoteos, jonka on editoinut Tommi Mattila.

Nelosteatterilla ja Myllyssä omia tapahtumia

Juhlavalaistuksen saavalla Nelosteatterilla on ilmaisohjelmaa perjantaina ja lauantaina. Perjantaina kello 19–20 talon näyttämöllä pidetään Reijo Paukun ohjaaman Ruotsinsalmi 1790 -näytelmän avoin harjoitus- ja esittelytuokio.

Lauantaina kello 15–16 järjestettävässä Ilon aaltoja! -tapahtumassa on tarjolla laulua, sketsiviihdettä ja runoja. Nelosteatterin lauantai-ilta päättyy kotkalaisen Tobias Schenk Jazz Quartetin konserttiin kello 18–20.

Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly on mukana Aaltoja!-kaupunkifestivaalissa omalla valaistulla piha-alueellaan. Myllyn Elämyspiha on avoinna kellon ympäri keskiviikosta lauantaihin.

Keskiviikkona Myllyssä avautuu myös haminalaisen Juha Vaskun taidenäyttely. Brasilian slummeissakin asunut taiteilija tekee piirrettyjä sarjakuvateoksia, joissa yhdistyy ajatuksia tulevaisuuden näkymistä sekä menneistä ajoista. Työt ovat esillä Myllyssä 13. marraskuuta asti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka