Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pyhtää ottaa käyttöön työsuhdepolkupyörät

Kunta kilpailuttaa itselleen soveltuvan palveluntuottajan.

Pyhtään kunnan työntekijöistä vajaat 30 ilmoitti harkitsevansa työsuhdepolkupyörän ottamista, jos kunta etua heille tarjoaa. Arkistokuva. Katja Juurikko

Tiina Lehtonen

Pyhtäällä otetaan käyttöön työsuhdepolkupyörät. Kunnanhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina. Työsuhdepolkupyöräetu koskee koko kunnan henkilöstöä.

Pyhtään kunnan johtoryhmä valmisteli työsuhdepolkupyöräedun tarjoamista kunnan työntekijöille jo aiemmin. Kunnanhallitus käsitteli asiaa syyskuussa ja päätti palauttaa asian lisävalmisteluun. Lisätietoja haluttiin muun muassa kunnalle tulevista maksuista ja siitä, miten työsuhdepolkupyörä ja kunnallisen alan työehtosopimus nivoutuvat yhteen. Kunnanhallitus halusi myös, että työsuhdepolkupyörien käyttäjämäärät selvitetään ennen päätöksentekoa.

Palvelun tarjoaja kilpailutetaan

Hankittavan pyörän verotusarvo voi vuositasolla olla enintään 1 200 euroa. Polkupyörä voi olla joko sähköavusteinen tai perinteinen, ja se hankitaan leasing-sopimuksella. Sopimuksen kesto voi olla korkeintaan työsuhteen keston pituinen. Polkupyörien kustannus työntekijälle määräytyy osittain pyörän varustelutason mukaan. Työsuhdepolkupyörä on käyttäjän henkilökohtaisessa käytössä, ja sen voi lunastaa itselleen sopimuskauden päättyessä.

Kunnanhallitus päätti, että palvelun tarjoaja valitaan kilpailutuksella.

Kyselyssä Pyhtään kunnan työntekijöistä 28 ilmoitti olevansa mahdollisesti kiinnostunut työsuhdepolkupyöräedun käyttöön ottamisesta.

Pyhtäällä työsuhdepolkupyöriä on perusteltu työntekijöiden hyvinvoinnin ja myönteisen työnantajakuvan lisäämisellä.

Juttua muokattu 12.10. kello 11.02: Työsuhdepolkupyöräetu tulee koskemaan kaikkia Pyhtään kunnan työntekijöitä, ei vain vakinaisia.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka