Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Vellamon uusi näyttely kertoo tarinoita kestävyysmurroksesta – Infografiikat ja vastamainokset tuovat ilmastonmuutoksen ja jäteongelmat silmien eteen

Näyttelyn on koonnut Kestävyyspaneeli, joka tukee kestävään kehityksen vaikuttavaa päätöksentekoa ja yhteiskunnallista keskustelua.

Kestävyyspaneelin näyttely on esillä Merikeskus Vellamon Ruumassa 29. lokakuuta asti. Häiriköt-päämaja

Outi Palmu

Sosiaalisesta mediasta ja verkosta tuttu Tarinoita kestävyysmurroksesta -kampanja on rantautunut Merikeskus Vellamoon. Alakerran monitoimitila Ruumassa on esillä kestävyysmurrosta tarinallistavia teoksia.

Näyttelyn on koonnut Kestävyyspaneeli, joka tukee kestävään kehityksen vaikuttavaa päätöksentekoa ja yhteiskunnallista keskustelua.

Tarinoita kestävyysmurroksesta -näyttelyn pyrkimyksenä on tehdä murros ymmärrettävämmäksi tarinallistamalla sitä muun muassa Metropolian opiskelijoiden luomien infografiikoiden sekä Häiriköt-päämajan Voima-lehdestä tuttujen vastamainosten avulla.

Kampanjaan voi tutustua myös verkossa

Teokset käsittelevät muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutuksia, jotka näkyvät arjessamme muun muassa luonnon monimuotoisuuden heikkenemisenä. Samalla kulutusyhteiskuntamme jäteongelmat jatkavat kasvuaan ja eriarvoisuus lisääntyy.

Kestävyyspaneeli ehdottaa näihin yhteen kietoutuneiden ja monialaisten ongelmien ratkaisuksi nykyisen järjestelmän uudelleenajattelua.

Tarinoita kestävyysmurroksesta -kampanjaan voi tutustua hankkeen sivustolla www.kemutarinat.fi. Kampanja löytyy myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Kampanja on toteuttanut podcast-jakson, joka löytyy Kestävyyspaneelin Soundcloudista.

Tarinoita kestävyysmurroksesta -näyttelyyn voi tutustua maksutta 29. lokakuuta asti Ruuman aukioloaikoina tiistaista perjantaihin kello 10–17.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka