Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänä vuonna Kymenlaaksossa on rekisteröity uusia autoja 95 enemmän kuin viime vuonna – Syksyllä tahti hidastuu koronan vaikutusten takia

Kotkassa rekisteröitiin 806 uutta autoa syyskuun loppuun mennessä.

Kymenlaaksossa on rekisteröity tänä vuonna 2595 uutta autoa, mikä on 92 autoa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, Autoalan tiedotuskeskus kertoo.

Uusia henkilöautoja Kymenlaaksossa on ensirekisteröity 2207 kappaletta, mikä on 35 henkilöautoa enemmän kuin viime vuonna syyskuun loppuun mennessä. Kotkassa niistä rekisteröitiin 806.

Pakettiautoja on Kymenlaaksossa rekisteröity 260 eli 19 enemmän kuin viime vuonna. Kuorma-autoissa lukema on 99, mikä on 36 kappaletta enemmän kuin viime vuonna.

Linja-autoja Kymenlaaksossa on rekisteröity tänä vuonna vain kaksi, kun viime vuonna tähän aikaan luku oli 5. Molemmat uudet bussit rekisteröitiin Kouvolassa. Valtakunnallisesti uusia linja-autoja on rekisteröity selvästi viime vuotta enemmän.

Matkailuautoja on Kymenlaakossa ensirekisteröity 27, kun viime vuonna syyskuun loppuun mennessä ensirekisteröintejä oli tehty 22.

Täyssähköautojen kysyntään odotetaan kasvua autoveron poiston takia

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan uusien autojen rekisteröinti jäi viime vuoden lukemista valtakunnallisesti syyskuussa.

Uusien autojen kysyntä on palannut lähes ennalleen koronatilanteen puristuksesta ja tilauskannat ovat korkealla, toimitusviiveet leikkaavat syksyn rekisteröintejä. Pandemian jälkeisen nopean talouskasvun aiheuttama komponenttipula on vähentänyt uusien autojen tuotantoa.

Täyssähköautojen kysyntään odotetaan kasvua, sillä niiltä poistui autovero lokakuun alussa.

Toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta arvioi tiedotteessa, että sähköautojen rekisteröinnit jäivät syyskuussa normaalia alemmas, sillä veromuutos siirsi täyssähköautojen rekisteröintejä lokakuuhun.

Autoveron poistaminen alentaa täyssähköautojen hintaa keskimäärin 1 500 eurolla.