Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymen Sanomat uutisoi koronatartunnoista enää kerran viikossa – Päätoimittaja Heidi Ekdahl: "Haluamme uutistyössämme kannustaa lukijoita luottamaan tulevaisuuteen"

Uudet koronatartuntaluvut eivät tällä hetkellä anna lukijoille yhtä selkeää kuvaa kokonaistilanteesta kuin aikaisemmin, kun moni on saanut toisen rokotuksen. Uudet tartuntaryppäät johtavat harvemmin sairaalahoitoon kuin koronaepidemian alkuvaiheessa.

Kymen Sanomien päätoimittaja Heidi Ekdahl rohkaisee rokotukset saaneita elämään mahdollisimman tavallista arkea, suosituksia noudattaen. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Johanna Vehkaluoto

Kymen Sanomat uutisoi jatkossa uusista koronatartunnoista kerran viikossa maanantaisin. Perjantaina lehden nettisivuilla julkaistiin viimeinen päivittäinen koronatartuntaraportti.

Muutoksen taustalla on muuttunut koronatilanne Suomessa. Suurin osa eteläkymenlaaksolaisista on saanut kaksi rokotetta ja virus leviää ennen kaikkea rokottamattomien ihmisten keskuudessa.

– Uudet koronatartuntaluvut eivät tällä hetkellä anna lukijoille yhtä selkeää kuvaa kokonaistilanteesta kuin aikaisemmin, kun moni on saanut toisen rokotuksen. Uudet tartuntaryppäät johtavat sairaalahoitoon harvemmin kuin koronaepidemian alkuvaiheessa, toteaa Kymen Sanomien päätoimittaja Heidi Ekdahl.

Kohti normaalia arkea

Ekdahl rohkaisee rokotukset saaneita elämään mahdollisimman tavallista arkea, suosituksia noudattaen.

– Haluamme omassa uutistyössämme katsoa jo eteenpäin ja kannustaa lukijoita luottamaan tulevaisuuteen ja nauttimaan arjen asioista. Esimerkiksi kulttuurielämä on heräämässä eloon ja he, joilla on kaksi rokotusta, voivat jo luottavaisemmin nauttia monista elämyksistä.

Koronauutisoinnin sijasta Kymen Sanomat haluaa keskittyä paikallisiin uutisaiheisiin, ilmiöihin ja henkilöihin.

– Haluamme olla paikallisesti kiinnostavin tietolähde ja kertoa monipuolisesti asioista, joita alueellamme tapahtuu. Tietysti edelleen tulee noudattaa suosituksia ja käyttäytyä vastuullisesti sekä huolellisesti koronavirusta ajatellen. Samalla voi kuitenkin vähitellen uskaltautua kohtaamaan muita ja nauttimaan elämyksistä ja palveluista.

Kotkassa on todettu kolme uutta koronatartuntaa ja Kouvolassa neljä – Sairaalahoidossa on viisi koronapotilasta

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka