Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Virolahdella tammikuussa kiertäneelle rokotehuijarille sakkoja petoksen yrityksestä – Sairaanhoitajana esiintynyt nainen yritti myydä koronarokotteita 150 eurolla

Nainen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen ja on tyytymätön käräjäoikeuden tuomioon.

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut tammikuun lopussa Virolahdella ovelta ovelle koronarokotteita kaupitelleen naisen petoksen yrityksestä. Kuvituskuva. Sami Lettojärvi

Johanna Vehkaluoto

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut tammikuun lopussa Virolahdella ovelta ovelle koronarokotteita kaupitelleen naisen petoksen yrityksestä.

Syyttäjä vaati naiselle ehdollista vankeusrangaistusta tai tuntuvaa sakkorangaistusta. Käräjäoikeus tuomitsi naisen maksamaan 40 päiväsakkoa eli hänen tuloillaan 240 euroa. Koska nainen oli tammi-helmikuussa vangittuna kolme päivää, hänen suoritettavakseen jää 28 päiväsakkoa eli 168 euroa. Lisäksi hän joutuu korvaamaan valtiolle noin 207 euroa todistelukuluja.

Teko jäi yritykseksi

Virolahdella ovelta ovelle tammikuun lopussa kiertänyt nainen otettiin seuraavana päivänä kiinni Lappeenrannassa.

Teonkuvauksen mukaan nainen esiintyi sairaanhoitajaopiskelijana ja yritti myydä asianomistajalle 150 eurolla koronarokotteen, jota hänellä ei oikeasti ollut eikä hänellä ollut aikomustakaan luovuttaa sitä asianomistajalle. Teko jäi yritykseksi, koska asianomistaja ei maksanut pyydettyä summaa.

Syyttäjän mielestä tekoa ei voitu pitää vähäisenä haetun hyödyn määrästä huolimatta, kun otetaan huomioon se, miten ja kuinka suunnitelmallisesti tekijä toimi. Huomioon tuli hänen mielestään ottaa myös naisen teoista tuleva tekijän "muu suurempi syyllisyys".

Haastehakemuksessa mainitaan, että nainen on tunnistanut itsensä asianomistajan ottamasta kuvasta, joten asiassa lienee riidatonta se, että nainen on ollut tekopaikan läheisyydessä.

Nainen kiistää syyllisyytensä

Nainen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen ja kieltää yrittäneensä myydä rokotteita kenellekään. Hän on ilmoittanut olevansa tyytymätön käräjäoikeuden tuomioon. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Virolahdella kiertää huijarirokottaja – "Aika törkeää touhua", kommentoi Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa ja kehottaa ilmoittamaan huijarista poliisille
    30.1.2021 16:42
  2. Virolahden rokotehuijauksista epäilty nainen on otettu kiinni Lappeenrannassa
    31.1.2021 9:32

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka