Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

THL:ltä tulee lähipäivinä uusi maskisuositus, sen pohjalta tehdään päätökset myös Kymenlaaksossa

Koronan torjunnassa siirrytään kohdistettuihin paikallisiin toimenpiteisiin. Sairaalahoidossa on pitkään ollut ainoastaan rokottamattomia henkilöitä.

Kymsoten mukaan uudesta maskisuosituksesta tiedotaan erikseen, kun se tulee. Pekka Ruissalo

Kalle Sipiläinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) on valmistumassa lähipäivinä uusi maskisuositus. Sen mukaan tehdään päätökset myös Kymenlaaksossa, kertoo keskiviikkona kokoontunut alueellinen koronakoordinaatioryhmä. Asiasta tiedotetaan kuitenkin vielä erikseen.

Sosiaali- ja terveysministeriön lähettämät ohjauskirjeet ovat korostaneet paikallisia toimenpiteitä. Jatkossa on tarkoitus tehdä kohdistettuja ja lyhytaikaisia koronarajoituksia ja toimenpiteitä tarpeen vaatiessa sekä luopua tiukoista valtakunnallisista rajoitustoimista.

Rajoituksia ja kattavia suosituksia on tarkoitus ryhtyä purkamaan asteittain heti. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä ei kuitenkaan vielä keskiviikkona tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin alueella.

Sairaaloiden ja asumisyksiköiden vierailuihin liittyvät rajoitukset jatkuvat lokakuussa ennallaan, sillä niissä on koronavirustartunnan kannalta riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä.

Viisi potilasta sairaalahoidossa

Kymsoten alueella sairaalahoidossa on tällä hetkellä viisi koronaviruspotilasta. Sairaalahoidossa on jo pitkään ollut ainoastaan rokottamattomia henkilöitä.

Kymenlaaksossa rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneillä on ensimmäisen annoksen osalta 83,9 prosenttia ja toisen annoksen osalta 70,1 prosenttia.

Kun vähintään 80 prosentin rokotuskattavuus saavutetaan tai kohdeväestöön kuuluvilla kaikilla halukkailla on ollut mahdollisuus saada kaksi rokoteannosta, valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista on tarkoitus luopua.

Kymsote kertoo tiedottavansa Kymenlaakson yleisestä koronavirustilanteesta jatkossa kahden viikon välein. Tällöin tiedotusrytmi etenee samassa tahdissa alueellisen koronakoordinaatioryhmän kokoontumisten kanssa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka