Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eteläkymenlaaksolaiset lahjoittivat Nälkäpäivän lipaskeräykseen lähes 10 000 euroa – Viime vuonna SPR auttoi Kaakkois-Suomessa ihmisiä 25 äkillisessä onnettomuustilanteessa

Etelä-Kymenlaaksossa Nälkäpäivän lipaskerääjiä oli 170. Keräys jatkuu yhä netissä.

Viime viikolla järjestetty Nälkäpäivän lipaskeräys tuotti Kaakkois-Suomessa 65 000 euroa. Alueella kiersi tänä vuonna 900 lipaskerääjää.

– Etelä-Kymenlaakson alueelta keräyksen tuotto oli 9600 euroa, mutta summa päivittyy vielä, koska kouluilta on vielä tulematta keräyslippaita ja nettikeräys jatkuu yhä, kertoo SPR Kaakkois-Suomen piirin järjestöpäällikkö Piritta Keränen.

Keränen haluaa kiittää niin kerääjiä kuin keräykseen osallistuneitakin.

– Olemme tyytyväisiä, keräys onnistui hyvin. Etelä-Kymenlaaksossa meillä oli 170 kerääjää ja ihmiset lahjoittivat hyvin rahaa keräykseen.

Valtakunnallisesti tämän vuoden lipaskeräys tuotti noin 750 000 euroa

Apua myös Kaakkois-Suomeen

Nälkäpäivänä kerätään varoja katastrofirahastoon, jonka kautta on mahdollista tarjota nopeaa apua Suomessa ja ulkomailla. Tänä vuonna apua tarvitaan erityisesti Haitissa ja Afganistanissa. Varoilla autetaan ihmisiä myös kotimaassa esimerkiksi tulipalon tuhotessa heidän omaisuuttaan.

– Viime vuonna Punainen Risti oli Kaakkois-Suomessa mukana auttamassa 25 äkillisessä onnettomuustapahtumassa. Niihin rahaston varoja käytettiin yli 17 000 euroa, kertoo Keränen.

Tänä vuonna elokuun loppuun mennessä Kaakkois-Suomessa oli autettu ihmisiä 27 äkillisessä onnettomuudessa ja yli 21 000 eurolla.

Nälkäpäivän digikeräys jatkuu netissä lokakuun loppuun saakka.