Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Kymenlaaksossa kahdeksan uutta koronatartuntaa

Testitulokset valmistuvat jälleen keskimäärin vuorokaudessa. Viime viikolla tulosten saantia hidasti laboratorion laitevika. Taru Hokkanen

Antti Kaarto

Kymsoten tilastojen mukaan sen alueella on todettu tiistaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. THL:n tilastot kertovat kahdeksasta tartunnasta, joista Kotkassa on todettu viisi, Kouvolassa kaksi ja Haminassa yksi. Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei todettu uusia tartuntoja.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 952 koronavirustartuntaa, Haminassa 289, Pyhtäällä 60, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 13. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1 160.

Kymsoten mukaan alueella on todettu tähän mennessä 2 548 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on maanantain tapaan neljä koronapotilasta.

Koko Suomessa raportoitiin tiistaina 409 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on löydetty 5 623 tartuntaa, mikä on 1 580 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

THL:n ja Kymsoten tilastointitavoissa on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät myös sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka