Ravintolarajoitukset lievenevät Kymenlaaksossa perjantaina – Anniskelu sallittu kello 01 asti

Ravintolarajoitukset lievenevät Kymenlaaksossa perjantaina. Perjantaista alkaen ravintoloissa anniskelu on sallittu kello 07–01 ja ravintolat saavat olla avoinna kello 05–02. Tähän asti anniskelu on ollut sallittua kello 23 asti ja ravintolat ovat voineet olla auki puoleen yöhön.

Valtioneuvosto muutti ravintoloiden toimintaa säätelevää asetusta torstaina. Parantuneen epidemiatilanteen takia ravintoloiden aukiolo pitenee myös Pirkanmaalla. Pohjois-Pohjanmaalla ravintolarajoitukset poistuvat kokonaan.

Sen sijaan Satakunnassa astuu voimaan leviämisvaiheen rajoitukset eli ravintoloiden aukioloa kiristetään. Taustalla on Harjavallan akkumateriaalitehtaalla puhjennut tautirypäs. Tehtaalla on todettu 90 tartuntaa ja 230 altistunutta. Suuri tartuntamäärä nosti koronan ilmaantuvuuslukua maakunnassa niin paljon, että valtioneuvosto päätti asettaa rajoituksia Satakuntaan.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut ry ilmoitti kantelevan oikeuskanslerille Satakunnan rajoituksista. Edunvalvontajärjestö ihmettelee, miksi ravintoloiden aukioloa kiristetään, vaikka hallitus on itse päätöksen perustelumuistiossa todennut, ettei jatkotartuntoja ole todettu ravintoloissa.

MaRa moittii hallitusta siitä, että se tekee päätöksiä pelkästään tartuntojen määrän perusteella, eikä uudella hybridistrategialla tunnu olevan mitään merkitystä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka