Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pertsa ja Kilu -elokuva myyty moneen eri maahan, mukana myös useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla – "Elokuvassa on tarinallisesti sellaisia elementtejä, jotka kiinnostavat ulkomailla"

Kotkalaispoikien seikkailuista kertova elokuva tunnetaan ulkomailla nimellä Finders of the Lost Yacht. Pertsa ja Kilu -trilogian toisen osan kuvaukset alkavat mahdollisesti jo talvella 2022.

Taavi Vartian käsikirjoittama ja ohjaama Pertsa ja Kilu -elokuva on myyty useaan eri maahan ympäri Eurooppaa. Tähän mennessä elokuva on myyty Ranskaan ja sen kielialueille eri puolille maailmaa sekä hollanninkielisille alueille Alankomaihin, Belgiaan ja Luxemburgiin. Näiden maiden lisäksi elokuva on myyty myös Viroon ja viimeisimpänä lisäyksenä Turkkiin. Elokuva on myös kutsuttu mukaan monille kansainvälisille elokuvafestivaaleille.

Elokuvan tuottaja Johanna Kunttu on tyytyväinen siihen, että Pertsa ja Kilu -elokuva on päässyt laajaan levitykseen ulkomaille.

– Onhan tämä todella hienoa, että elokuva kiinnostaa ulkomailla. Tänne kotimaisille kentille leffa tehtiin, mutta se kestää myös tällaisen kansainvälisen tason. Se on ollut todella ilahduttavaa, kertoo Kunttu.

Kotimaassa Pertsa ja Kilu on tämän vuoden katsotuin koko perheen elokuva. Tähän mennessä elokuvan on käynyt katsomassa yli 60 000 katsojaa. Elokuvaa levittää Nelonen Media. Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikön Antti Luusuaniemen mukaan elokuva jatkaa lokakuussakin kotimaisissa elokuvateattereissa kautta maan.

Mukana festivaaleilla monissa kilpasarjoissa

Elokuvan myynnistä vastaa berliiniläinen mediamyyntiyhtiö Media Move.

– He ottivat meihin keväällä yhteyttä, kun olivat bonganneet elokuvan trailerin. He ehdottivat sitä kautta yhteistyötä ja että voisivat lähteä myymään elokuvaa maailmalle. Se oli jo ensimmäinen hyvä vihje siitä, että elokuva kiinnostaa muuallakin, sanoo Kunttu.

Hän odottaa jo, miten elokuva sijoittuu kansainvälisten festivaalien kilpasarjoissa. Pertsa ja Kilu nähdään muun muassa Belfast Film Festivalilla, Cinekid Festival Amsterdamissa, RIGA International Film Festivalilla ja Chicago International Children’s Film Festivalilla.

– Meille se on iso asia, että olemme päässeet ehdokkaiksi näihin. Suomalaiset elokuvat ovat viime aikoina olleet aika hyvin tuolla maailmalla eri festivaaleilla ja kilpailuissa edustettuina, kertoo Kunttu.

Festivaaleilla elokuva on mukana lasten elokuvien tai koko perheen elokuvien sarjoissa.

– Elokuvassa on tarinallisesti sellaisia elementtejä, jotka kiinnostavat ulkomailla.

Kansainvälisessä levityksessä erilaisella nimellä

Ulkomailla Pertsa ja Kilu -elokuva tunnetaan nimellä Finders of the Lost Yacht. Kansainvälistä levitystä varten myös elokuvajulisteesta on tehty oma versionsa.

–  Pertsa ja Kiluhan ei itsessään tuolla maailmalla oikein sano mitään. Sen takia nimi on muutettu vähän erilaiseksi, kertoo Kunttu.

Kuntun mukaan on muutenkin yleistä, että kotimaisten elokuvien nimet muutetaan kansainvälistä levitystä varten.

Trilogian toisen osan kuvaukset saattavat alkaa jo talvella 2022

Elokuvatrilogian jatko-osan Kaikkien aikojen Pertsa ja Kilu kuvaukset alkavat mahdollisesti jo talvella 2022.

– Katsomme syksyn aikana, miten ensi vuosi lähtee aikatauluttumaan, sanoo Kunttu.

Elokuvatrilogian tulevissakin osissa nähdään tuttuja maisemia Kotkan seudulta.

– Se on ollut tavoitteena alusta asti. Pojat ovat edelleenkin kotkalaisia.

Kaikkien aikojen Pertsa ja Kilu jatkaa itsenäisenä jatko-osana ensimmäisen elokuvan tematiikkaa, johon kuuluvat ystävyys, rohkeus, kekseliäisyys ja mielikuvituksen voima. Luvassa on jälleen vauhdikkaita seikkailuja. Jatko-osa yhdistelee elementtejä Väinö Riikkilän romaaneista Pertsa ja Kilu merellä, Pertsa ja Kilu kippareina ja Saaresta nousi savua.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Vartian mukaan jatko-osaan tuodaan moderni, mutta samalla ajaton tarina, joka kunnioittaa alkuperäistarinoiden henkeä.

– Kuten trilogian ensimmäisessä osassa, tässäkin on mukana toisaalta 50-luvun romantiikkaa, mutta samalla 2000-luvun stilisoituja näkymiä. Oleellista on pitää kerronta hillitysti irti ympäröivästä realismista. Kaikki on mahdollista, kun kehys on sopivan fiktiivinen ja irrallinen nykypäivän arjesta, kertoo Vartia tiedotteessa.