Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymenlaakso siirtyy kiihtymisvaiheeseen – Ravintoloita koskevat rajoitukset saattavat lieventyä

Kymsote on muuttanut suositustaan siitä, milloin alle 12-vuotias lapsi täytyy viedä koronatestiin.

Valtioneuvosto päättää ravintoloita koskevista rajoituksista. Kuvituskuva. Anni Nieminen

Taimi Haimila

Kymenlaakso siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, Kymsote tiedottaa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä tänään. Aiemmin Kymsote on ollut leviämisvaiheessa.

Päätöksen taustalla on rauhallinen koronatilanne. Kymenlaakson tartuntamäärät ovat pysytelleet pitkään samoissa lukemissa.

Ravintolat eivät ole aiheuttaneet tartuntaketjuja

Koronakoordinaatioryhmä ei esitä suoraan, että rajoituksia lievennettäisiin tai purettaisiin Kymenlaaksossa.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen vaikuttaa kuitenkin siihen, millaiset rajoitukset koskevat alueen ravintoloita. Päätökset ravintoloiden aukioloajoista, anniskeluajoista ja asiakasmääristä tekee valtioneuvosto. Se tarkistaa eri alueiden tilanteet viikoittain.

– Ravintoloiden tai baarien ei ole havaittu olevan alueella merkittäviä tartunnanlähteitä, Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo Kymsoten tiedotteessa.

Tällä hetkellä Kymenlaaksoa koskevat tiukimmat ravintolarajoitukset, joiden mukaan anniskelu on sallittu iltayhteentoista asti.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen tietää todennäköisesti sitä, että valtioneuvosto keventää Kymenlaakson rajoituksia. Keventämisen jälkeen anniskelu olisi sallittua yhteen asti yöllä.

– Mikäli tilanne huononee ja ravintolaelämä niin sanotusti räjäyttää koronapankin, joudutaan siirtymään takaisin leviämisvaiheeseen.

Kymsote vähentää lasten testausta

Kymsote on muuttanut suositustaan siitä, milloin alle 12-vuotiaan täytyy käydä koronatestissä.

Koronavirukseen sopivista oireista kärsivän lapsen täytyy käydä koronatestissä, jos hänen tiedetään altistuneen koronavirukselle edellisten kahden viikon aikana. Testissä täytyy käydä myös silloin, jos perheessä on yli 16-vuotiaita rokottamattomia henkilöitä tai henkilöitä, joilla on heikko immuunisuoja.

Muulloin lapsen voi viedä koronavirustestiin oman harkinnan mukaan.

Rokottamattomien ja yli 12-vuotiaiden täytyy jatkossakin hakeutua koronatestiin aina, jos heillä on koronavirukseen sopivia oireita.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka