Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helilän koulun teknisen työn opetusvälineet halutaan päivittää nykyaikaan

Helilän yläkoulun teknisen työn tilat kaipaavat uudistamista. Kotkan kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan käsiteltävänä on keskiviikkona esitys 33 000 euron investointimäärärahan myöntämisestä. Lautakunta esittää hallitukselle ja valtuustolle, että Helilän koululle myönnetään lisärahoitus.

Helilän koulun teknisen työn tiloissa ei nykyisin voida toteuttaa opetussuunnitelmaa, koska niissä ei ole kuumakäsittelytilaa. Väistötiloissa toimivan koulun teknisen työn luokassa tunneilla käy Helilän koulun lisäksi Karhulan yläkoulun oppilaita.

Suurin puute on tulityötilan puuttuminen. Tämä on estänyt suuren osan metallin työstötavoista, kuten hitsauksen, juottamisen ja kappaleiden lämmittämisen.

– Kaikki itäisen Kotkan yläkoululaiset ovat jääneet jo kolmen vuoden ajan ilman kunnollista kosketusta metallialaan, todetaan lautakunnan esityksessä.

Laitteet siirrettävissä uuteen kouluun

Karhulan uuden koulukeskuksen käyttöönoton ajankohta ei ole vielä vahvistunut, joten nykyiset väistötilat ovat näillä näkymin käytössä vielä usean lukuvuoden ajan. Hankittavat laitteet ovat siirrettävissä uuteen kouluun.

Kaupungin tekninen toimi on valmiina aloittamaan tarvittavat muutostyöt Helilän koululla syysloman aikana. Samassa yhteydessä on tarkoitus päivittää modernin valmistusteknologian välineistö ja tilojen perusvälineet. Nykyaikaisilla laitteilla voidaan antaa realistinen kuva tekniikan aloista ja samalla toivotaan nuorten kiinnostuvan niistä.