Liikkujan viikolla Kotkassa voi ajaa kaupunkipyörillä ilmaiseksi ensimmäiset puoli tuntia – "Olisi hienoa, jos vanhat pyörien käyttäjät vinkkaisivat mahdollisuudesta uusille ihmisille"

Kotkan kaupunkipyöräverkostoa on viime viikkoina hieman uudistettu. Uusia asemia on avattu muun muassa opiskelija-asuntojen läheisyyteen.

Torstaina 16. syyskuuta alkavalla Liikkujan viikolla halutaan kannustaa ihmisiä pohtimaan, minkälaisia liikkumisvalintoja he tekevät arjessaan ja miten valinnat vaikuttavat ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Teemaviikolla Kotkassa kannustetaan ihmisiä käyttämään kaupungin kaupunkipyöräjärjestelmää. Viikon aikana kaikki alle 30 minuutin ajot ovat ilmaisia.

– Uskon, että kaupunkipyörien käyttäjämäärät kasvavat, kun ihmiset vaan huomaavat tämän mahdollisuuden. Kynnys kokeilla pyöriä on matalampi, kun niiden käyttäminen on edullisempaa. Puolessa tunnissa ehtii ajaa jo pitkän matkan ja kun pyörää ei tarvitse palauttaa samaan asemaan mistä on sen ottanut, on käyttäminen siksikin helpompaa, kertoo Kotkan kaupungin vs. joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

Partanen toivoo, että Liikkujan viikolla vanhat kaupunkipyörien käyttäjät houkuttelevat uusia ihmisiä mukaansa pyöräilemään.

– Se olisi hienoa, jos vanhat pyöräilijät vinkkaisivat mahdollisuudesta uusille ihmisille.

Uusia pyöräasemia opiskelija-asuntojen lähelle

Partanen kertoo, että Kotkan kaupunkipyöräverkostoa on myös viime viikkoina hieman uudistettu.

– Tavoitteenamme on kannustaa käyttämään pyöriä etenkin arjen työ- ja opiskelumatkoilla. Uusia pyöräasemia on avattu muun muassa opiskelija-asuntojen läheisyyteen ja toisaalta joitakin kesällä matkailijoita palvelleita asemia on suljettu.

Lisätietoja Kotkan kaupunkipyöristä: www.kotka.fi/kaupunkipyorat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka