Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymin kirkossa pääsee vihille tunnelmallisessa lokakuun yössä – "Vihkiyö tarjoaa vaihtoehdon niille, jotka haluavat tulla vihityiksi kirkossa, mutta eivät halua järjestää suuria juhlia"

Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääparille ja sen seurueelle kakkukahvit Kymin kirkon vieressä Helilän seurakuntatalolla.

Kotka–Kymin seurakunta järjestää lokakuussa Vihkiyön Kymin kirkossa. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Johanna Vehkaluoto

Kotka–Kymin seurakunta järjestää Vihkiyön. Tapahtumassa vihitään pareja avioliittoon lokakuisena yönä.

– Tähän mennessä yksi pari on ilmoittautunut mukaan ja pari paria miettii vielä asiaa. Varaamme alustavasti ajat kolmelle parille ja laajennamme tapahtumaa, jos innostuneita löytyy enemmän, kertoo määräaikainen seurakuntapastori Taija Tiilikka Kotka–Kymin seurakunnasta.

Vihkimisen jälkeen seurakunta tarjoaa hääparille ja sen seurueelle kakkukahvit Kymin kirkon vieressä Helilän seurakuntatalolla. Kahviseurueessa saa olla korkentaan kymmenen henkilöä ja siinä määrässä on mukana myös hääpari.

Vihkiminen ilman hääjärjestelyjä

Ajatuksena on tarjota hääpareille mahdollisuus hoitaa vihkiminen helposti ja vaivattomasti.

– Tämä on hyvä vaihtoehto niille pareille, jotka eivät halua järjestää suuria juhlia, mutta haluavat tulla vihityiksi kirkossa. Itsekin haluaisin solmia avioliiton kirkossa ja saada Jumalan siunauksen liitolle, mutta minua ei niin kiinnosta pohtia vieraslistoja ja metsästää täydellistä juhlapaikkaa, toteaa Tiilikka.

Tiilikka toteaa, että vihkiyö on hyvällä tavalla ”rusinat pullasta” -juttu.

– Lokakuinen yö voi olla hyvin tunnelmallinen. Mutta tietysti ihmiset ovat erilaisia ja on todella hienoa ja arvokasta, jos haluaa järjestää isot juhlat.

Tiilikka kertoo ehdottaneensa tapahtuman järjestämistä itse.

– Olen pääkaupunkiseudulta ja siellä on järjestetty useita vastaavanlaisia vihkiöitä. Kysyin esimieheltäni, voisiko täälläkin järjestää sellaisen. Ajatus on saanut sosiaalisessa mediassa paljon positiivista palautetta.

Perinteinen kirkollinen vihkiminen

Vihkiyö järjestetään lauantaina 23. lokakuuta Kymin kirkossa. Ensimmäinen pari vihitään kello 21.

Vihkiyössä parit vihitään perinteisin kirkollisin menoin. Ennen vihkimistä tulee tehdä avioliiton esteiden tutkinta, vähintään seitsemän päivää ennen vihkimistä. Se onnistuu sähköisesti osoitteessa esteidentutkinta.fi.

Mukaan haluavien parien tulee varata aika vihkimiseen seurakuntapastori Taija Tiilikalta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen taija.tiilikka@evl.fi tai soittamalla numeroon 040 183 5941.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka