Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginhallitus esittää 20 000 euron Sepra-rahoituksen jatkamista

Kehittämisyhdistys Sepran rahoitus jatkuu Kotkassa seuraavan EU-ohjelmakauden ajan. Vuosittainen tuki on 20 000 euroa, joskin päätös tarkastetaan kerran vuodessa talousarvion laadinnan yhteydessä kaupunginvaltuustossa. Kaupunginhallitus vahvisti asian maanantaina.

Kehittämisyhdistys Sepran tavoitteena on kotiseudun kehittäminen asukkaiden aktiivisuuden ja omatoimisen työn avulla. Yhdistys sai maa- ja metsätalousministeriön tukea ohjelmakautena 2014-2020.

Kotkan kaupunki osallistui tuona kautena rahoitukseen yhteensä 140 000 euron rahoituksella. Se mahdollisti sen, että kotkalaiset asukkaat, yritykset ja yhdistykset ovat voineet hyötyä yhdistyksen aktivointi- ja kehittämistyöstä, hankeneuvonnasta sekä erilaisista tapahtumista. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi Maailma Kymissä -tapahtuma ja Kymenlaakson maaseutufoorumi Vellamossa.

Yhteensä Kotkan alueen toimijoiden sekä hankkeiden rahoitukseen tukea myönnettiin yli 557 800 euroa. Tuesta 42 prosenttia on ollut EU-varoja ja 38 prosenttia valtion varoja.

Leader Sepra aikoo hakea nykyisen suuruista eli 2,5 miljoonan euron rahoitusta maaseuturahastosta sekä Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta miljoonaa euroa.

Nyt suunnitellulla 20 000 euron vuotuisella rahoituksella Kotkan toimijat voivat hakea jatkossakin rahoitusta näistä varoista nykyiseen tapaan.