Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ylen säämies Joonas Koskela paljastaa suosikkilastenkirjansa – Kaupunginkirjaston virtuaalitapahtumassa lapsuutensa lempikirjoista kertovat myös Kotkan tapahtumapäällikkö Tiina Salonen ja kulttuurijohtaja Tomi Purovaara

Verkkotapahtuma on osa valtakunnallista Read Hour -lukutaitokampanjaa, jota vietetään 8. syyskuuta.

Ylen meteorologi Joonas Koskela kertoo lapsuudessa mieleen jääneestä suosikkikirjastaan Kotkan kaupunginkirjaston Read Hour -virtuaalitapahtumassa 8. syyskuuta. Kimmo Seppälä

Outi Palmu

Keskiviikkona selviää, mikä on meteorologi Joonas Koskelan suosikkilastenkirja. Ylen säätiedotuksista tuttu Koskela on vieraana Kotkan kaupunginkirjaston Read Hour -tapahtumassa, jossa lapsuutensa lempikirjoista puhuvat myös Kotkan tapahtumapäällikkö Tiina Salonen ja kulttuurijohtaja Tomi Purovaara.

– Virtuaalitapahtumassa on kolme vierasta, jotka kertovat lapsuudesta mieleen jääneistä suosikkikirjoistaan tai omien lastensa suosikkikirjoista. Jokainen heistä lukee valitsemastaan kirjasta katkelman ääneen. Jos aikaa jää, saatan paljastaa myös oman suosikkini, Kotkan kaupunginkirjaston lasten ja nuorten palveluesimies Markku Kesti sanoo.

Read Hour on Suomen suurin lukutaitokampanja. Se järjestetään nyt kolmannen kerran. Ilkka Vuorinen / kirjastot.fi

Ääneen lukeminen kannattaa

Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Read Hour on Suomen suurin lukutaitokampanja. Lasten ja nuorten säätiön organisoimaa kampanjaa vietetään 8. syyskuuta, jolloin on myös YK:n kansainvälinen lukutaitopäivä.

– Kampanjalla halutaan innostaa lapsia ja nuoria lukemisen pariin ja korostaa lukemisen tärkeyttä.

Kestin mukaan tänä vuonna erityisteemana on ääneen lukeminen.

– Lukeminen kannattaa aina, mutta ääneen lukeminen erityisesti.

Virtuaalitapahtuma alkaa verkossa kello 17.30. Siihen voi osallistua Teams Live -ohjelman kautta: https://bit.ly/3jeuXR3.

Ohjeet ohjelman käyttöön löytyvät osoitteesta: https://kyyti.finna.fi/themes/custom/files/teams_ohje.pdf.

Jokainen voi osallistua Read Hour -kampanjaan myös omassa kodissaan. Kampanja haastaa koko Suomen yhteiseen lukutuntiin 8. syyskuuta kello 19–20. Lisätietoja kampanjasta: https://www.nuori.fi/readhour.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka