Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kirkonkellot kilkattavat Kotkan Isossapuistossa sunnuntaina – Lohisoiton päätöspäivänä kuullaan myös tarinoita Pyhän Nikolaoksen kirkon pitkästä historiasta

Kirkonkellokonsertin toinen esiintyjä on Kymi Sinfoniettan lyömäsoittaja Vladimir Belov. Arkistokuva on vuodelta 2018. Raimo Eerola

Kymijoen Lohisoiton toinen aalto päättyy sunnuntaina kirkonkellokonserttiin, joka pidetään Pyhän Nikolaoksen kirkossa Kotkan Isossapuistossa kello 14. Konsertissa esiintyvät lyömäsoittajat Vladimir Belov ja Grigori Borisov.

Belov on kotkalaisille tuttu Kymi Sinfoniettan lyömäsoittajana. Hän on vuodesta 2014 lähtien toiminut myös Uuden Valamon luostarin järjestämien kirkonkellosoittokurssien kouluttajana.

Virossa asuva Borisov toimii pappina Jumalan äidin kirkossa Tallinnan Lasnamäellä. Teologian maisteriksi valmistunut Borisov on kokenut soittaja. Hän on suorittanut muun muassa Pietarin metropoliassa kellonsoittajan koulutuksen.

Opas kertoo tarinoita kirkon historiasta

Kirkonkellojen soittaminen on vanha ortodoksisen kirkon perinne. Jumalanpalvelus alkaa ja loppuu kellonsoittoon. Joskus kellot soittavat myös palvelun aikana.

Kotkan ortoksisen kirkon tapulissa on yhdeksän kelloa, joista kolme on isoa ja kuusi pientä. Isoin kello valmistettiin Moskovan kellotehtaalla vuonna 1835 ja se uusittiin 1980-luvulla.

Musiikin lisäksi konsertissa on tarjolla tarinoita Pyhän Nikolaoksen kirkon pitkästä historiasta. Tarinoita on kertomassa Maria Purpurin roolissa esiintyvä opas.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Kymijoen Lohisoitto ry ja työryhmä Nikolaoksen kirkon ystävät.

Ortodoksiset kirkonkellot soivat Kotkan Isossapuistossa sunnuntaina 29.8. kello 14.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka