Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Pasaatissa lauantaina koronarokotuksia ilman ajanvarausta – Keskiviikkona walk-in -rokotuksia Kotkan lisäksi myös Karhulassa

Tehosteannoksen voi saada jo kahdeksan viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Arkistokuvassa Karhulan koronarokotuspiste. Kimmo Seppälä

Marjo Latvanen

Kauppakeskus Pasaatissa annetaan lauantaina koronarokotuksia ilman ajanvarausta. Walk-in -rokotuspäivä alkaa aamulla kello 9 ja päättyy kello 15, tiedottaa Kymsote. Rokotteena on Pfizerin Comirnaty.

Ensi keskiviikkona 1. syyskuuta saa koronarokotuksia ilman ajanvarausta Pasaatin lisäksi myös Karhulan rokotuspisteessä. Keskiviikon rokotuspäivä järjestetään molemmissa paikoissa samanaikaisesti varattujen rokotusaikojen kanssa. Rokotukseen tulijat odottavat vuoroaan erillisessä jonossa.

Pasaatissa ja Karhulassa aukioloajat ovat keskiviikkona erilaiset. Pasaatissa ovet ovat avoinna rokotukseen kello 9–17 ja Karhulan rokotuspisteessä kello 9–11.

Pasaatissa rokotetaan keskiviikkona Pfizerin Comirnatya sekä Modernan Spikevax-rokotetta. Karhulassa annettava valmiste on Pfizerin Comirnaty.

Rokotuspäivän aikana voi aikaistaa tehosteannosta, kunhan ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Aiemmin rokotusväli oli 12 viikkoa.

16-19 -vuotiaista rokotettu jo lähes 70 prosenttia

Kymsoten mukaan maakunnan 12–15 -vuotiaista jo 51,5 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotteesta. 16–19 -vuotiaista on rokotettu 69,1 prosenttia.

Kymsoten mukaan nuorten rokottamista pidetään tärkeänä, sillä maakunnan kouluissa on todettu koulujen alkamisen jälkeen useita joukkoaltistumisia koronavirukselle. Enimmät uudet tartunnat on todettu 10–29 -vuotiaiden ikäryhmässä.

Kymsote on lisännyt testauskapasiteettia hetkellisesti, koska joukkoaltistumiset ovat ruuhkauttaneet koronatestauksen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka