Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Uusia altistumispaikkoja Kotkassa ja Pyhtäällä – Koronalle on voinut altistua muun muassa EasyFit-kuntosalilla Kotkassa ja Pyhtään Saaristomarkkinoilla

Kymsoten altistumispaikkalistalla ilmoitetaan paikat, joissa on liikkunut koronavirusta kantanut henkilö, joka on voinut tartuttaa viruksen muihin samaan aikaan paikalla olleisiin.

Kymsote on lisännyt altistumispaikkalistalle useita paikkoja. Kuvituskuva. Jussi Lopperi

Krista Kierikka

Kymsote päivitti altistumispaikkalistaansa. Kymsoten mukaan koronalle on voinut altistua lauantaina 21.8. Pyhtään Saaristomarkkinoilla kello 20–24.

Lisäksi altistua on voinut Kotkassa useissa paikoissa viime sunnuntaina 22.8. ja tämän viikon maanantaina 23.8.

Sunnuntaina koronalle on voinut altistua EasyFit-kuntosalilla kello 19.30–21 ja Karhulan Lidlissä noin kello 11–14.

Maanantaina koronalle on voinut altistua Jumalniemessä kahdessa eri kaupassa samalla aikavälillä: Rajamarketissa ja K-Raudassa noin kello 9–12. Samana päivänä kello 13 jälkeen koronalle on voinut altistua Kotkan Starkissa.

Altistumispaikat näkyvät listalla kahden viikon ajan

Kymsoten altistumispaikkalistalla ilmoitetaan paikat, joissa on liikkunut koronavirusta kantanut henkilö, joka on voinut tartuttaa viruksen muihin samaan aikaan paikalla olleisiin. Listalle päivitetään sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti.

Altistumispaikat näkyvät listalla 14 vuorokauden ajan altistumisajankohdasta laskien.

Tee näin, jos altistuit

Jos altistumispaikalla altistumisajankohtana olleella henkilöllä ilmenee koronaan viittaavia oireita, kehottaa Kymsote tekemään oirearvion omaolo.fi-sivulla, oirekyselyn koronabotti.hus.fi-sivulla tai ottamaan yhteyttä päivystysavun numeroon 116 117. Koronan oireita voivat olla väsymys, päänsärky, kurkkukipu, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksennus tai ripuli.

Myös omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka