Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella kymmenen uutta koronavirustartuntaa – Sairaalassa ei ole koronapotilaita

Suomessa uusia koronavirustartuntoja on todettu 574.

Kymsoten alueella on todettu keskiviikkona kymmenen uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastojen mukaan Kotkassa on todettu 6 uutta koronatartuntaa ja Kouvolassa 4. Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 796 koronavirustartuntaa, Haminassa 268, Pyhtäällä 54, Virolahdella 34 ja Miehikkälässä 10. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1 037.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 2 232 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita.

Suomessa todettu 574 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu keskiviikkona 574 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 9 510 tartuntaa, mikä on 207 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisen kahden viikon tartuntaluku on viimeksi kesäkuun lopussa ollut pienempi kuin sitä edeltävän kahden viikon luku.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 123 635.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi koko maassa 98 ihmistä

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 98 ihmistä, joista tehohoidossa 23. Sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut maanantaista kolmella. Tehohoidossa on sama määrä ihmisiä kuin maanantaina.

Korkein ilmaantuvuusluku Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 172, joka on kolmea pienempi kuin sitä edeltäneen kahden viikon aikana.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 297. Ilmaantuvuus on korkeaa myös Varsinais-Suomen (182), Kainuun (180) ja Lapin sairaanhoitopiirissä (178).

Matalinta ilmaantuvuus on Ahvenanmaan (37) ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä (42). Luvut ovat pyöristettyjä.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.