Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kotkassa ja Pyhtäällä on tänään walk in -rokotusillat – Rokotukset on suunnattu 12 vuotta täyttäneille ja toista rokotusaikaansa aikaistaville

Koronavirusrokotteen toista annosta on mahdollista aikaistaa walk in -rokotustapahtumissa.

Walk in -rokotustapahtumissa voi olla jonoa. Noin kaksi viikkoa sitten rokotetta hakemaan tulleiden jono ulottui pitkän matkaa kauppakeskus Pasaatin ulkopuolelle. Arkistokuva. Marja Luumi

Krista Kierikka

Etelä-Kymenlaaksossa Kymsotella on tänään keskiviikkona walk in -rokotusilta Kotkassa ja Pyhtäällä. Walk in -rokotuksiin ei varata etukäteen aikaa. Nämä rokotustapahtumat on suunnattu 12 vuotta täyttäneille ja toista rokotusaikaansa aikaistaville.

Kotkassa Pasaatin rokotuspisteellä rokotetaan kello 19–21. Annettava rokotevalmiste on Pfizerin Comirnaty.

Pyhtään terveysasemalla rokotetaan kello 16–19. Tämä rokotuspaikka on tarkoitettu pyhtääläisille ja Pyhtään terveysaseman valinneille.

– Pyhtäällä on käytössä tänään molemmat mRNA-rokotteet, eli Modernan ja Pfizerin rokotteet. Ensimmäisenä rokotteena Pyhtäällä annetaan pääsääntöisesti Modernan rokotetta, ja tehosteena jompaakumpaa näistä rokotteista, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen.

Jos asiakas saa ensimmäisen rokotteensa walk in -illassa, rokotuskäynnin yhteydessä hänelle annetaan tehosterokotusaika kahdeksan viikon päähän ensimmäisestä rokotteesta. Jaatisen mukaan rokotustodistus muodostuu Omakantaan asiakkaan itse tulostettavaksi, tai tallennettavaksi omalle mobiililaitteelle.

Toista annosta voi aikaistaa walk in -päivinä

Kymsote kertoo verkkosivuillaan, että Kymenlaaksossa voi aikaistaa koronavirusrokotteen toista annosta vain painavista lääketieteellisistä syistä tai saapumalla walk in -rokotustapahtumaan ilman ajanvarausta.

Ensimmäisen rokoteannoksen saamisesta pitää olla kulunut vähintään kahdeksan viikkoa. Sovittu aika toisen annoksen rokotukseen perutaan aikaistuksen yhteydessä.

Paikalla voi olla jonoa

Walk in -rokotukset toimivat jonotusperiaatteella. Tämän vuoksi jonoa ja jopa ruuhkaa saattaa syntyä.

– Entiset ohjeistukset ovat yhä voimassa liittyen turvaväleihin, maskisuositukseen ja jonottamiseen liittyen, sanoo Jaatinen.

Jonottaessa täytyy kiinnittää huomiota turvavälien pitämiseen ja noudattaa muita henkilökunnan antamia ohjeita.

Kymsoten verkkosivuilla on nähtävissä tulevien walk in -rokotuspäivien ajankohdat ja lisätietoa rokottamisesta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka