Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kaakkois-Suomessa työttömyys on vähentynyt viime vuodesta – Myös nuorisotyöttömyys on laskussa

Heinäkuussa Kaakkois-Suomessa oli eniten uusia avoimia työpaikkoja tarjolla toimisto- ja laitossiivoojille, lähihoitajille ja myyjille.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla muun muassa toimisto- ja laitossiivoojille. Kuvituskuva. Katja Juurikko

Krista Kierikka

Heinäkuun tilastojen mukaan Kaakkois-Suomessa oli 16 271 työtöntä työnhakijaa. Se on 3 882 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kymenlaaksossa työttömiä oli 9 441 ja Etelä-Karjalassa 6 830.

– Kaakkois-Suomen työllisyystilanne on heinäkuun lopussa melko samanlainen kuin kesäkuussa. Työttömyys on laskenut 19 prosentin verran viime vuodesta ja on suunnilleen vuoden 2019 heinäkuun tasolla. Kehitys on koko maan tilanteeseen verrattuna parempi, kerrotaan Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen tiedotteessa.

Kotkassa Kaakkois-Suomen korkein työttömyysaste

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Kymenlaaksossa oli 13,0 prosenttia. Kaakkois-Suomen kunnista korkein työttömyysaste oli Kotkassa (15,1 prosenttia) ja matalin Lemillä (8,9 prosenttia).

Työttömien määrä väheni kaikilla Kaakkois-Suomen alueilla, kuten myös nuorten työttömien määrä. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli Kaakkois-Suomessa heinäkuun lopussa 1 794. Tämä on yli kolmanneksen vähemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa, eli tuhat henkilöä vähemmän.

Kaakkois-Suomen työttömistä pitkäaikaistyöttömiä hieman alle kolmannes

Kaikista Kaakkois-Suomen alueen työttömistä pitkäaikaistyöttömiä oli 31 prosenttia. Koko Kaakkois-Suomessa oli heinäkuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä 5 026. Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi kaikissa seutukunnissa, määrällisesti eniten Kotkan-Haminan seudulla.

Palvelu- ja myyntityöntekijöillä entistä vähemmän työttömyyttä

Työttömyys laski edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna kaikilla koulutusasteilla ja ammattiryhmillä.

Toisen asteen tutkinnon suorittaneiden työttömyys laski määrällisesti eniten ja tutkija-asteen koulutuksen suorittaneiden työttömyys suhteellisesti eniten.

Ammattiryhmistä eniten työttömyys väheni palvelu- ja myyntityöntekijöiden ryhmissä ja ammatteihin luokittelemattomien ryhmissä.

Enemmän avoimia työpaikkoja kuin vuosi sitten

Heinäkuun aikana Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli 2 227 uutta työpaikkaa avoinna. Uusien työpaikkojen määrä oli 45 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten, ja kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa työpaikkoja oli auki enemmän kuin vuosi sitten.

Uusista avoimista työpaikoista yli 80 prosenttia oli yrityksissä. Yli 60 prosenttia työpaikoista tarjosi yli vuoden kestävää työsuhdetta.

Työpaikkoja eniten tarjolla toimisto- ja laitossiivoojille, lähihoitajille ja myyjille

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä. Myös asiantuntijoiden sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmille oli tarjolla enemmän työpaikkoja kuin vuosi sitten.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla toimisto- ja laitossiivoojille, lähihoitajille ja myyjille.

Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työpaikkoja oli tarjolla vähemmän johtajille, toimisto- ja asiakaspalvelutyöntekijöille, maanviljely- ja metsätyöntekijöille ja sotilaille.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka