Koronatartunnat Langinkosken koulussa Kotkassa ja Måsarnan ruotsinkielisessä päiväkodissa Pyhtäällä – Päiväkoti menee kiinni noin viikoksi

Måsarna-päiväkodin ollessa kiinni korvaavana hoitopaikkana toimii päiväkoti Majakka niille lapsille, jotka eivät altistuneet.

Langinkosken koulun yhdellä oppilaalla on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Kotkan kaupunki. Kaikki altistuneiden oppilaiden huoltajat on tavoitettu.

Tartunnan saaneen oppilaan opetusryhmät ovat karanteeniselvittelyssä. Kymsote on yhteydessä altistuneisiin ja määrittelee karanteenin tarpeen ja pituudet.

Muu opetustoiminta koulussa jatkuu normaalisti.

Päiväkoti kiinni Pyhtäällä koronatartunnan vuoksi

Myös pyhtääläisessä päiväkodissa on todettu sunnuntaina koronatartunta, tiedottaa Jari Korkki Pyhtään kunnan viestinnästä. Sekä päiväkodin henkilökuntaa että päiväkotilapsia on altistunut.

Tapauksen vuoksi Pyhtään Purolassa sijaitseva Daghemmet Måsarna on suljettu 30.8. saakka. Kunnan tiedotuksen mukaan päiväkotilasten vanhempiin pyritään olemaan yhteydessä sunnuntain kuluessa.

Pyhtään varhaiskasvatuspäällikkö Mari Peltola kertoo, että suurin osa lapsista on ollut hoidossa Kymsoten ilmoittamina altistumispäivinä, ja siksi moni lapsista joutuu jäämään karanteeniin.

– Niille lapsille, jotka eivät joudu karanteeniin, on korvaavana hoitopaikkana päiväkoti Majakka, Peltola kertoo.

Juttuun lisätty Mari Peltolan kommentit klo 17.44. Juttua muokattu klo 21.21.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka