Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ekami sai suuren rahoituksen oppimisympäristöjen kehittämiseen – Rehtori Sami Tikkanen: "Olemme erittäin tyytyväisiä"

Kotkan–Haminan seudun koulutuskuntayhtymän saama 666 000 euroa on koko maassa toiseksi suurin summa ministeriön strategiarahoitusta.

Ekamin rehtori Sami Tikkanen on tyytyväinen koulutuskuntayhtymän saamaan strategiarahoituksen määrään. Arkistokuva. Raimo Eerola

Tiina Katajisto

Kotkan–Haminan seudun koulutuskuntayhtymä on saanut 666 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriön strategiarahoitusta. Strategiarahoitus on tarkoitettu ammatillisen koulutuksen järjestäjien toiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen koulutuspoliittisten tavoitteiden mukaisesti.

Ammatillisen koulutuksen rahoitusta muutettiin vuoden 2018 alusta ammatillisen koulutuksen reformin yhteydessä. Koulutuksen järjestämiseen ja perustoimintaan myönnetään rahoitus valtionosuusrahoituksena. Sen lisäksi ammatillisen koulutuksen järjestäjillä on vuosittain haettavana yhteensä noin 15 miljoonan euron strategiarahoitus.

Ekamin tänä vuonna saama summa on koko maan toiseksi suurin, mikäli ei huomioida ammattitaitokilpailujen järjestämiseen tai koulutuksen järjestäjien yhdistymiseen myönnettyä rahoituksia.

– Olemme rahoituspäätökseen erittäin tyytyväisiä, kertoo Ekamin rehtori, kuntayhtymän johtaja Sami Tikkanen.

Haku vuosittain

Strategiarahoitusta haetaan vuosittain. Hakemuksessa koulutuksen järjestäjät perustelevat rahoituksen käyttökohteet ja tarpeen.

Ekamilla keskeinen asia on oppimisympäristöjen kehittäminen ja tarpeettomista tiloista luopuminen.

Pyrimme uusimaan oppimisympäristöjä siten, että ne palvelevat ammatillisen koulutuksen järjestämistä mahdollisimman pitkään.

Sami Tikkanen

– Pyrimme uusimaan oppimisympäristöjä siten, että ne palvelevat ammatillisen koulutuksen järjestämistä mahdollisimman pitkään, Tikkanen sanoo.

Strategiarahoituksen muita kohteita olivat opetuksen ja ohjauksen laadun sekä koulutuksen järjestäjän tieto-osaamisen parantaminen.

Rahoituksesta 400 000 euroa myönnettiin oppimisympäristöjen kehittämiseen, 200 000 euroa opetuksen ja ohjauksen laadun parantamiseen ja 66 000 euroa tieto-osaamisen parantamiseen.

Kymenlaaksoon strategiarahoitusta myönnettiin yhteensä reilut 1,6 miljoonaa euroa. Ekamin lisäksi rahoitusta saivat Kouvolan kaupunki, Kouvolan aikuiskoulutussäätiö ja Harjun Oppimiskeskus. Harju sai rahoitusta 15 000 euroa. Viime vuonna Ekami sai vastaavaa rahoitusta 450 000 euroa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka