Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuulinen ja sateinen sää jatkuu Etelä-Kymenlaaksossa – Tuulivaroituksia voimassa maalla ja merellä

Keskiviikkona kovalla tuulella kaatuneet puut aiheuttivat lukuisia tehtäviä Kymenlaakson pelastuslaitokselle. Tänään puita voi kaatua lisääkin.

Tuulinen ja sateinen sää jatkuu Etelä-Kymenlaaksossa myös tänään. Torstaiaamuna Kotkan Tavastilassa Pohjoistiellä kaatui puu. Kymenlaakson pelastuslaitos sai ilmoituksen asiasta hieman ennen aamuseitsemää.

– Tällaisella tuulella vahingontorjunnat ovat pääsääntöisesti puuhommia. Niitä on ollut ihan riittävästi, kertoo päivystävä palomestari Jukka Ruuskanen Kymenlaakson pelastuslaitokselta.

Keskiviikkona kovalla tuulella pelastuslaitoksella oli runsaasti tällaisia tehtäviä. Ruuskanen arvioi, että tänään torstaina puita voi kaatua lisääkin.

Kymenlaaksossa voimassa monia varoituksia

Torstaina Kymenlaaksossa on voimassa iltaan asti tuulivaroitus maa-alueille. Ilmatieteen laitoksen mukaan etelän ja kaakon välinen tuuli on voimakasta. Tuulen nopeus puuskissa voi olla jopa 15 metriä sekunnissa.

Itäisellä Suomenlahdella on voimassa koko torstain ajan kovan tuulen varoitus. Etelätuulen voimakkuus voi olla jopa 16 metriä sekunnissa. Torstaina aamukahdeksaan asti on voimassa myös aallokkovaroitus. Aallonkorkeus voi ylittää 2,5 metriä.

Sähkökatkot mahdollisia myös torstaina

Keskiviikkona tuulivahingot aiheuttivat runsaasti sähkökatkoksia. Kymenlaakson Sähköverkko varoitti keskiviikkona tiedotteessaan, että nämä myrskypuuskat voivat aiheuttaa sähkökatkoja myös torstaina. Sähkölinjojen vaurioituminenkin on mahdollista.

Sähkönjakelun tilannetta voi seurata Kymenlaakson Sähköverkon tilannekartasta. Torstaiaamuna hieman ennen kahdeksaa sähkönjakelussa ei ollut häiriöitä.

Lue lisää: Tuulinen sää on pitänyt pelastuslaitoksen kiireisenä Etelä-Kymenlaaksossa keskiviikkona

Lue lisää: Keskiviikon ja torstain myrskypuuskat voivat aiheuttaa sähkökatkoja Kymenlaakson Sähköverkon alueella – Aamulla Haminassa 14 asiakasta ilman sähköä