Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiistain suurin sadelukema Suomessa mitattiin Pyhtäällä, sadetta tuli yli 30 millimetriä – Keskiviikkonakin sateista ja tuulista

Ilmatieteen laitos varoittaa etelätuulen olevan vaarallisen voimakasta.

Tiistaina Pyhtäällä mitattiin Suomen suurin sadelukema: 31,9 millimetriä. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että kyseinen mittausajankohta ulottuu tiistai-illasta 24 tuntia taaksepäin. Suurin osa tästä sademäärästä satoi tiistaina kello 16:n ja 21:n välillä.

Kymenlaaksossa voimassa varoituksia kovasta tuulesta ja aallokosta

Myös keskiviikkona koko Kymenlaakson sää on sateinen. Kymenlaakson maa-alueella on voimassa tuulivaroitus puoleenyöhön asti. Ilmatieteen laitos varoittaa etelätuulen olevan vaarallisen voimakasta. Tuulen nopeus puuskissa voi yltää 15 metriin sekunnissa.

Itäisellä Suomenlahdella on voimassa torstaiaamuun asti tuulivaroitus ja aallokkovaroitus. Merellä etelätuulen nopeus voi olla 17 metriä sekunnissa. Keskiviikkoiltapäivästä alkaen ennustetaan kohtalaista aallokkoa, jossa merkitsevä aallonkorkeus on yli 2,5 metriä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kova tuuli voi olla vaarallinen huviveneille. Aallokko voi aiheuttaa vaaraa niin huviveneille kuin pienille aluksillekin.