Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtumakeskuksen paalutuksesta meluhaittaa Kantasataman lähialueen asukkaille – Arvioiden mukaan louhintaa ei tarvita

Meluilmoituksen ehtojen mukaan lähimpiä taloja tulee informoida poikkeuksellisista melu- ja pölyepisodeista.

Kotkan Tapahtumakeskuksen tontilla alkaneet paalutustyöt aiheuttavat meluhaittaa lähialueen asukkaille. SRV Rakennus oy:n meluilmoituksen mukaan lähimmät häiriintyvät kohteet ovat Merikeskus Vellamo, Kotkan pyöräpaja, Satamakatu 1, Ruukinkatu 11, Vuorikatu 1, 3 ja 4 sekä Laivurinkatu 5, 6, 7 ja 8. Työstä tiedotetaan myös talokohtaisesti.

Meluilmoituksen mukaan voimakkaampaa ääntä aiheutuu nimenomaan paalutuksesta. Ennakko-oletus on, että louhintaa ei tarvita. Pienet louhinnan tarpeet saattavat kuitenkin selvitä vasta työn edetessä.

Melua aiheuttavia töitä tehdään arkisin kello 7–21 ja lauantaisin kello 7–17. Työ jatkuu joulukuun 20. päivään saakka.

Paalutuksesta aiheutuvaa tärinää seurataan Vellamoon asennettujen mittareiden avulla. Merimuseo on määritellyt tärinälle raja-arvot.

Kotkan ympäristönsuojelupäällikkö on hyväksynyt SRV Rakennus oy:n meluilmoituksen. Päätöksen mukaan tiedossa olevista poikkeuksellisista melu- tai pölyepisodeista on tiedotettava ennalta lähiympäristössä oleville taloille ja ympäristöpalveluiden yksikölle. Työ on kaiken kaikkiaan toteutettava niin, että lähimmille häiriintyville kohteille aiheutuu mahdollisimman vähän melu- tai pölyhaittaa.