Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Koronarokotuksen ajanvaraus on auki kaikille 12 vuotta täyttäneille kymenlaaksolaisille – Rokotusaikoja tarjolla ensi viikosta alkaen rokotuspisteillä

12–15-vuotiaat nuoret voivat käydä lähiviikkojen aikana rokotuspisteillä koronarokotuksessa ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta.

Koronarokotteiden säilyttäminen ja kuljettaminen vaatii tarkkoja toimenpiteitä. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Krista Kierikka

Perjantaina 13.8. koronarokotuksen ajanvaraus laajeni kaikille 12 vuotta täyttäneille. Kymsoten tiedotteen mukaan rokotusaikoja on tarjolla 12–15-vuotiaille nuorille iltaisin ensi viikosta alkaen.

12–15-vuotiaat voivat varata rokotusajan vain puhelimitse. Kymsoten ylihoitaja Tanja Metsolan mukaan tähän on syynä se, että kyseisellä ikäryhmällä on harvoin mahdollisuus vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen, jota sähköinen ajanvaraus vaatii.

– Selkeyden vuoksi ohjasimme varaamaan ajan puhelimitse, sanoo Metsola.

Ensi viikolla järjestetään lisäksi rokotusiltoja, joihin 12–15-vuotiaat voivat tulla hakemaan ensimmäisen rokotusannoksensa ilman ajanvarausta.

Jatkossa oppilaat ja huoltajat saavat tiedon rokotuksista ja walk in -iltojen ajankohdista Wilma-järjestelmän kautta.

Rokotuspisteillä rokotukset hoituvat nopeammin kuin kouluilla

Kymsote on päätynyt rokottamaan nuoret rokotuspisteillä, koska tällä tavalla on mahdollista rokottaa nopeammin kuin kouluilla rokotettaessa.

– Kun aloitamme rokotukset mahdollisimman pian rokotuspisteillä, on koko ikäluokka periaatteessa mahdollista rokottaa kertaalleen jo elokuun aikana, kertoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa tiedotteessa.

Koronarokotteiden säilyttäminen ja kuljettaminen vaatii tarkkoja toimenpiteitä. Mäntymaan mukaan esimerkiksi pakastusolosuhteita ei ole mahdollista järjestää pienemmissä kouluissa kertaluontoisesti.

Tämä nuorten rokotusjärjestely koskee kaikkia Kymenlaakson kuntia, paitsi Pyhtäätä. Pyhtään kaupunki tiedottaa 12–15-vuotiaiden kuntalaisten rokottamisesta asukkailleen erikseen.

Juttua päivitetty 13.8. kello 10.07. Täydennetty lisätietoa siitä, miksi 12–15-vuotiaiden ikäryhmä voi varata rokotusajan vain puhelimitse.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka