Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhtään Kaunissaareen ponttoniaallonvaimennin ja laina osakaskunnalle vesijohtohankkeeseen

Pyhtään kunnanhallitus hylkäsi Kaunissaaren lomakylän yrittäjän anomuksen vuokran alentamisesta.

Pyhtään kunnanhallitus on päättänyt myöntää Kaunissaaren osakaskunnalle korottoman ja kuluttoman 8 000 euron lainan. Osakaskunta haki lainaa kunnalta vesiputkihankkeeseen, joka on käytännössä jo toteutettu. Laina-aika päättyy vuoden 2023 lopussa.

Osakaskunnalla ei ole varallisuutta hoitaa vesijohtohankkeeseen liittyviä laskuja. Osakaskunta on auttanut vähävaraisia osakkaita maksamaan vesiputken investointimaksun. Ilman tätä putkihanke ei olisi ollut mahdollinen.

Lomakylä ei saa vuokranalennusta

Kunnanhallitus ei myönnä vuokranalennusta Kaunissaaren lomakylää kunnalta vuokraavalle Tomkatti oy:lle. Yritys haki kunnalta alennusta lomakylän vuokraan perusteena vierasvenesataman urakan valmistumisen viivästyminen. Toimintakauden ajalta vuokra on 4 000 euroa.

Hallitus myönsi viime vuonna yritykselle 50 prosentin alennuksen vuokraan koronatilanteen vuoksi. Perusteena vuokranalennuspyynnön hylkäämiselle on se, että vierasvenesatamassa on ollut käytettävissä normaali määrä venepaikkoja kesäkuun alkupuolelta asti, vaikka osa urakasta on edelleen kesken.

Vierasvenesatamaan ponttoniaallonvaimennin

Kaunissaarta käsiteltiin myös Pyhtään tekniikkalautakunnassa. Lautakunta päätti, että vierasvenesatamaan hankintaan ponttoniaallonvaimennin. Tarjouspyyntöön tuli vain yksi tarjous, Marinetek Finland oy:ltä, joka valittiin urakoitsijaksi.