Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Keskiviikkoaamun suojatietempaus Kotkan kouluilla muistuttaa autoilijoita olemaan valppaina ja keventämään kaasujalkaa

Tarkoituksena on, että autoilijat huomioisivat vielä suojatietempauksen jälkeenkin sen, että liikennesääntöjä opettelevia pieniä lapsia on liikenteessä.

Autoilijoiden on syytä hidastaa hyvissä ajoin ennen suojatietä. Arkistokuva. Linda Manner

Krista Kierikka

Pian koulutiensä aloittavat monet pienet koululaiset. Kotkassa koulujen alkupäivänä keskiviikkona 11. elokuuta suojatietempaus näyttää hyvää esimerkkiä liikennekäyttäytymiseen.

Keskiviikkoaamuna ennen koulupäivän alkua Kotkan kaikkien kolmentoista alakoulun läheisillä suojateillä on heijastinliiviin pukeutuneita aikuisia päivystämässä ja auttamassa suojatien turvallisessa ylittämisessä. Tällainen suojatietempaus järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

– Tarkoituksena on, että autoilijat huomioisivat vielä tempauksen jälkeenkin sen, että liikennesääntöjä opettelevia pieniä lapsia on liikenteessä, kertoo Kotkan kaupungin hyvinvointikoordinaattori Johanna Sipari.

Siparin mukaan autoilijoiden tulee olla aina tarkkaavaisia ja varovaisia.

– Toivon autoilijoille kevyttä kaasujalkaa aina koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

Kannattaa hidastaa hyvissä ajoin ennen suojatietä

Liikenneturvan kesällä tekemän kyselyn mukaan seitsemän kymmenestä autoilijasta kertoi antavansa tietä tavallista useammin, jos näkee lapsen tulevan suojatielle.

– Lapsi liikenteessä on aina huomiomerkki, jolloin autoilijan on syytä valpastua. Se, onko suojatie koululaiselle turvallinen paikka ylittää tie, riippuu meistä aikuisista auton ratissa, sanoo Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tarja Korhonen Liikenneturvan tiedotteessa.

Korhonen ohjeistaa autoilijoita hidastamaan hyvissä ajoin ennen suojatietä ja pysähtymään. Tällä tavalla ei tule äkkijarrutuksia. Samalla niin koululaiset kuin muutkin jalankulkijat tietävät, että heidät on huomattu ja heitä väistetään.

Tempauksessa kerätään myös havaintoja liikenneturvallisuudesta

Kotkan kaupunki järjestää keskiviikkoisen suojatietempauksen yhdessä Liikenneturvan, kaupungin vammaisneuvoston, koulujen vanhempainyhdistysten, Monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn Kotkas liikutaa yhes -hankkeen, Hovinsaari-seuran ja SPR:n Karhulan paikallisosaston kanssa. Siparin mukaan yhteistyötahojen avulla oli helppo löytää tarpeeksi aikuisia mukaan toteuttamaan suojatietempausta.

Tempauksen myötä kerätään myös havaintoja, joita voidaan tarpeen mukaan käsitellä Kotkan kaupungin liikenneturvallisuustyöryhmän kokouksessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka