Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä pääosin hyvälaatuiset uimavedet – Vain Savilahden uimarannalla oli liikaa enterokokkeja

Uimarannoilla ei todettu sinilevää.

Suolistoperäisten enterokokkien määrä ylitti asetetun raja-arvon Haminassa Savilahden uimarannalla. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Krista Kierikka

Haminan, Virolahden ja Miehikkälän uimavesien laatu on pääsääntöisesti hyvä. Näin on todettu 28.7.–4.8. yleisiltä uimarannoilta otetuissa uimavesinäytteissä.

Haminan kaupungin terveysvalvonta kertoo tiedotteessaan, että sinilevää ei todettu uimarannoilla. Ainoastaan Haminassa Savilahden uimarannalta 3.8. otetussa näytteessä suolistoperäisten enterokokkien määrä ylitti asetetun raja-arvon. Savilahden uimarannalta otetaan uusintanäyte 11.8.

Haminassa otetuissa näytteissä olivat mukana Pitkäthiekat, Rampsinkari, Mustaniemi, Vähäjärvi, Merkjärvi, Salmenvirta, Neuvoton ja Savilahti. Virolahdella mukana olivat Pyyhinlampi, Huvisaari, Kiiskijärvi, Klamila ja Valkjärvi. Miehikkälässä mukana olivat Lapjärvi, Vallanjärvi, Kalliokoski, Syväjärvi, Halmaanjärvi, Likolampi, Myllylampi ja Muurikkala.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka