Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan entisen kaupunginpuutarhurin työsuhteen purku jää voimaan

Kaupunkirakennelautakunta hylkäsi Marko Pesun oikaisuvaatimuksen.

Kotkan entisen kaupunginpuutarhurin Marko Pesun tekemä oikaisuvaatimus työsuhteensa purkamisesta on hylätty. Kaupunkirakennelautakunta käsitteli asian tiistaina.

Oikaisuvaatimuksessaan Pesu katsoi, että kesken koeajan tapahtunut työsuhdepurku on tehty "asiaan kuulumattomin perustein ja laissa kielletyin keinoin". Pesu työskenteli kaupunginpuutarhurina noin viiden kuukauden ajan.

Kotkan kaupungin kesäkuussa antaman perustelun mukaan Pesun työpanos ei vastannut kaupunginpuutarhurin työlle asettamia vaatimuksia ja odotuksia. Perusteluissa todetaan myös, että kaupungilla on ollut asiallinen ja hyväksyttävä peruste purkaa työsuhde koeaikana eikä Pesu ole oikaisuvaatimuksessaan osoittanut eikä näyttänyt muutenkaan purkuperusteiden epäasiallisuutta tai syrjivyyttä tai muuta lainvastaisuutta.

Pesulla on kaupunkirakennelautakunnan saaman esittelyn mukaan ollut mahdollisuus kehittää osaamistaan ja suunnata toimintaansa työnantajan toivomaan suuntaan, mutta näin ei ollut tapahtunut. Näistä syistä johtuen Pesun oikaisuvaatimus hylätään ja Kotkan kaupungin teknisen johtajan Vesa-Jukka Vornasen kesäkuussa tekemä päätös työsuhteen purkamisesta jää voimaan.