Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Sää Kymenlaaksossa jatkuu perjantaina sateisena ja tuulisena – Meteorologi: "Normaaliinhan tässä on palattu, luojan kiitos"

Susanna Koivisto

Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoo, että Kymenlaakson sääennuste perjantaille näyttää lounaistuulista ja kuurosateista säätä.

– Kuuroja on aamusta alkaen jo paikoin, ne yleistyvät ja siellä on vielä seuraavallekin yölle kuurosateita, Föhr kertoo säästä.

Sää on Föhrin mukaan tyypillinen sää heinäkuussa.

– Suomen kesään kuuluu kuurosateet, eivät ne ole mitenkään poikkeuksellisia. Normaaliinhan tässä on palattu, luojan kiitos, vettä tarvitsee kaikki.

Myös ukkonen saattaa jyrähdellä. Päivälämpötila on noin kahdessakymmenessä asteessa riippuen siitä, kuinka paljon auringonsäteilyä pääsee läpi. Tuulen voimakkuus perjantaina on kohtalainen tai navakka.

– Tällä tietoa ei ole luvassa mitään myrskylukemia.

Vaikka tällä tietoa luvassa ei ole myrskyä, lopullinen sää riippuu siitä, mitä matalapaine loppujen lopuksi tekee. Aiemmin tällä viikolla Forecan blogissa kerrottiin perjantailla olevan mahdollista myrskypotentiaalia.

– Tällä hetkellä on vähän kiikun-kaakun-tilanne ilmakehässä. Varsinaisesti ei voi sanoa, onko myrskyksi asti ja missä, mutta tällä hetkellä ei vaikuta voimakkaalta.

Föhr tähdentää sään jatkuvan seurannan merkitystä.

– Ei voi ottaa yhtä ennustetta ja elää sen perusteella. Varoituksia ja ennusteita kannattaa seurata, jos meinaa esimerkiksi merelle lähteä.

Uutista muokattu 29.7. kello 17.35. korjattu kirjoitusvirhe haastateltavan nimessä.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka