Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Suurmarkkinat alkoivat torstaina Kotkan Sapokassa – Koronaohjeiden noudattamisesta luistava voi saada huomautuksen megafonin kautta

Mukana on yrittäjiä ja erikoistuotteita 25 eri maasta ja 15 eri maakunnasta Suomesta. Tarjolla on muun muassa ruokaa, kukkia, käsitöitä sekä tivoli lapsille.

Kansainvälisille suurmarkkinoille myyjiä tulee eri puolilta maailmaa. Nyt mukana on myös suomalaisia myyjiä 15 maakunnasta. Arkistokuva. Ella Karttunen

Johanna Vehkaluoto

Kotkan Sapokassa alkavat tänään Kansainväliset ja suomalaiset suurmarkkinat. TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen järjestämä tapahtuma on osa 16 kaupunkia käsittävää kiertuetta.

Mukana on yrittäjiä ja erikoistuotteita 25 eri maasta ja 15 eri maakunnasta Suomesta.

– Keskeisenä ideana onkin, että markkinoilla on myynnissä eri maiden ja maakuntien erikoistuotteita, niin että niiden valmistajat ja kasvattajat ovat itse myymässä ja esittelemässä tuotteitaan, kertoo Ari Kallas TMK:sta markkinatiedotteessa.

Kallas muistuttaa, että tarjolla on muutakin kuin ruokaa eli tarjolla on runsaasti esimerkiksi käsitöitä ja tekstiilejä. on runsaasti tarjolla unohtamatta upeaa – Meillä on myös tivoli lapsille ja aivan oma lukunsa on hollantilaisen kukkakauppiaan iso myyntipaikka upealla kukkavalikoimalla.

Koronatartuntojen torjuntaan on kiinnitetty paljon huomiota

Kallas toteaa, että ohjeita noudattaen ulkomarkkinat ovat erittäin turvallisia korona-aikanakin.

– Helsingin yliopiston uhkaavien infektiotautien apulaisprofessori Tarja Sironen on tutkinut laajasti maamme koronatartuntoja. Yhtään vakavaa altistumis- tai tartuntaketjua ei ole lähtenyt ulkomarkkinoilta. Mutta noudattamalla ohjeita ja käyttämällä maskia koronatartunnan riski on ulkomarkkinoilla minimaalinen. Suosittelemme siis edelleen maskin käyttöä kaikille, myös jo rokotetuille.

Markkina-alueen porteilla on käsidesipisteet sekä Terveenä tervetuloa markkinoille -kyltit, joissa on turvaohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. – Kaikken kauppiaiden osastoilla on ilmaiset, yleisön käytössä olevat ja näkyvästi merkityt käsidesipisteet. Kaikki kauppiaat joutuvat ennen kiertueen alkua käymään pakollisessa koronatestissä niin, että kukaan ei tietämättään tuo tautia tullessaan.

Kansainväliset kauppiaat eivät pääse Suomeen ilman tuoretta negatiivista koronatestiä.

– Selkeä ohje on, että sairaana tai edes pienintäkään koronaan viittaavaa oiretta tunteva henkilö ei tule markkinoille.

Markkina-alueet on jaettu useisiin tilaviin lohkoihin, joissa jokaisessa on omat järjestyksenvalvojat, toimitsijat, siistijät, ja niin edelleen.

– Jos terveysturvallisuusohjeita rikotaan, voi valmistautua järjestyksenvalvojan suullisesti tai megafonin kautta tekemään kohteliaaseen mutta tiukkaan huomautukseen.

Kansainväliset ja suomalaiset suurmarkkinat Kotkassa 28.–31. heinäkuuta keskiviikosta perjantaihin klo 10–20 ja lauantaina klo 10–18.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka