Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsoten aluella on todettu kymmenen uutta koronatartuntaa – Sairaalahoidossa on kolme koronapotilasta

Suomessa uusia koronatartuntoja on todettu 612.

Kymsoten alueella on todettu kymmenen uutta koronatartuntaa. Kuvituskuva. Risto Aalto

Johanna Vehkaluoto, STT

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tiistaina todettu kymmenen uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Haminassa on todettu yksi uusi koronatartunta ja Kouvolassa uusia tartuntoja on kolme. Kotkassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 620 koronavirustartuntaa, Haminassa 208, Pyhtäällä 50, Virolahdella 26, Miehikkälässä kahdeksan ja Kouvolassa 906.

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 1 864 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kolme koronaviruspotilasta.

Suomessa 612 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 612 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 4 905 tartuntaa, mikä on 1 953 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin koronavirustartuntoja raportoitiin 2 952.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on liki 89, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli hieman yli 53.

THL:n mukaan suurimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilaistoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka