Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsote järjestää sittenkin koronarokotuspäivän, jossa rokotteen voi saada ilman ajanvarausta – Rokotteita annetaan tulevana lauantaina Pasaatissa

Kymsoten johtajaylilääkäri kehottaa kaikkia yli 12-vuotiaita ottamaan koronarokotuksen. Arkistokuva Kotkasta kauppakeskus Pasaatin rokotuspisteeltä. Kimmo Seppälä

Susanna Koivisto

Aiemmista suunnitelmista huolimatta Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote järjestää sittenkin koronarokotustapahtuman, jossa rokotuksen voi saada ilman ajanvarausta.

Kotkassa tapahtuma järjestetään 31. heinäkuuta Pasaatin rokotuspisteellä kello 9–15, tai niin kauan kuin rokoteannoksia riittää. Kouvolassa on samaan aikaan oma tapahtumansa.

Tapahtumassa annetaan vain ensimmäisiä rokoteannoksia Modernan rokotevalmisteella. Tehosteannoksia tai muiden valmisteiden rokotteita ei ole mahdollista saada. Modernan rokotteella ei ole vielä myyntilupaa alle 18-vuotiaille, joten vain täysi-ikäiset voivat saapua rokotepäivään.

Rokotepäivään voivat saapua myös ne, joilla on jo varattu aika ensimmäiseen rokotukseen 31. heinäkuuta jälkeen. Jos ensimmäisen rokotuksen aika on sovittu tätä aikaisemmaaksi, pyydetään aikataulusta pitämään kiinni.

Rokotepäivällä pyritään minimoimaan hukka-annokset

Walk in -päivässä rokotettavien toinen aika annetaan rokotuksen yhteydessä, ja aikaväli annosten välillä on 12 viikkoa. Kymsote pyytää rokotettavan huomioivan tämän ja varmistavan, että on toisen rokotteen saannin aikaan paikkakunnalla.

– Kymenlaaksolaiset ovat kovasti toivoneet koronarokotusten walk in -päivää. Toivottavasti saamme tempauksella innostettua rokotukseen niitä, joilla ajan varaaminen on syystä tai toisesta jäänyt rästiin. Tänä lauantaina rokote on helppo hakea vaikkapa kauppareissun yhteydessä, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen tiedotteessa.

Rokotepäivä järjestetään, sillä Kymsote on saanut odotettua enemmän Modernan rokotevalmistetta. Rokotepäivällä pyritään minimoimaan mahdollisesti hukkaan jäävät annokset.

– Annamme tapahtumassa ainoastaan ensmmäisiä rokoteannoksia, sillä enenevissä määrin annettavat tehosteannokset vähentävät vapaiden aikojen määrää ensimmäiseen rokotukseen. Pyrimme näin mahdollisimman korkeaan rokotekattavuuteen, Jaatinen kommentoi.

Kymsoten ohjeet rokotukseen tulijoille

Rokotukseen tullaan vain terveenä.

Rokotukseen saapuvan tulee käyttää kasvomaskia, huuhdella kädet desinfiointiaineella ja pitää vähintään 2 metrin turvaväli muihin.

Rokotukseen tulijalla tulee olla mukanaan virallinen henkilöllisyystodistus, kuten kela-kortti, ajokortti, henkilökortti tai passi.

Suositellaan pukeutumaan vaatteisiin, jossa olkavarren saa helposti paljaaksi.

Pisteille syntyä jonoa. Jos odotusaika tuntuu saapumishetkellä pitkältä, suositellaan tarkastamaan tilanne myöhemmin uudestaan.

Itse rokotus kestää alle 5 minuuttia. Sen ottamisen jälkeen tulee jäädä rokotuspisteelle vielä 15 minuutiksi odottamaan. Rokotuksen jälkeen voi tulla lieviä sivuoireita, kuten paikalliskipua, päänsärkyä tai kuumetta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka