Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haminan baarialtistusten takana on kaksi erikseen liikkunutta henkilöä, jotka kävivät koronatestissä ja lähtivät suoraan baarikierrokselle ilman karanteenia – "Kolmen ravintolan asiakkaiden kannattaa nyt mennä testeihin, vaikka oireita ei tulisikaan"

Henkilöiden tiedetään olleen Pub & Bar Hallinkulmassa perjantai-iltana kello 19.30–20 ja Gebardi Pubissa kello 20–22 sekä kello 00–01. Haminan Seurahuoneella henkilöt olivat lauantaina yhden ja kolmen välillä aamuyöllä. He eivät liikkuneet baarikierroksellaan yhdessä, kyse ei siis ole saman seurueen henkilöistä.

Haminalaisissa baareissa ja ravintoloissa perjantai-iltana ja varhain lauantaiaamuna tapahtuneiden mahdollisten korona-altistumisten takana on kaksi erikseen liikkunutta henkilöä.

– Saamani tiedon mukaan ainakin yksi haminalainen henkilö oli käynyt ensin koronatestissä ja lähtenyt sitten viettämään iltaa paikallisiin ravintoloihin. Koronaohjeiden mukaan hänen olisi pitänyt olla karanteenissa odottamassa testiensä tuloksia. Myöhemmin kävi ilmi, että hänellä oli koronatartunta, toteaa Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen.

Myöhemmin Kymsoten palveluesimies Oili Ström kertoi, että liikkeellä oli ollut kaksi henkilöä, jotka eivät liikkuneet ravintolakierrokselleen yhdessä eivätkä siis olleet saman seurueen jäseniä.

Kaikkien altistuneiden kannattaa mennä testiin

Henkilöiden tiedetään olleen Pub & Bar Hallinkulmassa perjantai-iltana kello 19.30–20 ja Gebardi Pubissa kello 20–22 sekä kello 00–01. Haminan Seurahuoneella henkilöt olivat lauantaina yhden ja kolmen välillä aamuyöllä. He eivät liikkuneet baarikierroksellaan yhdessä.

– Emme tiedä, kenen kanssa henkilöt ovat olleet tekemisissä emmekä tietenkään voi paljastaa heidän nimiään. Siksi kaikkien mainituissa ravintoloissa tuolloin olleiden henkilöiden tulee tarkkailla oloaan ja käydä koronatestissä, vaikka oireita ei tulisikaan, sanoo Pietikäinen.

Kouvolassa baaritartuntoja tuli suuri rypäs

Haminassa on viime aikoina todettu joitakin koronatartuntoja, mutta vielä ei voi sanoa, minkä verran uusia tartuntoja ravintolaillan jäljiltä on tulossa.

– Tiedämme, mitä Kouvolassa tapahtui vähän aikaa sitten, kun paikallisessa baarissa suuri joukko ihmisiä altistui koronatartunnalle. Uusia tartuntoja tuli suuri rypäs. Siksi emme voi olla liian varovaisia näiden altistumistapausten kanssa, toteaa Pietikäinen.

Juttua muokattu 20.7. klo 13.48: Lisätty tieto siitä, että liikkeellä oli kaksi tartunnan saanutta henkilöä eivätkä he ole liikkuneet samassa seurueessa. Muokattu myös Pietikäisen kommenttia siitä, kuinka monta henkilöä on ollut liikkeellä ja lisätty Strömin kommentti.