Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Varissaaren uimarannalla uimista ei suositella – Riskiryhmäläisten tulisi välttää myös Itämeressä uimista

. Raimo Eerola

Varissaaren uimarannalla todettiin liikaa ulosteperäistä Echerichia coli -bakteeria 13. heinäkuuta otetussa näytteessä. Rannalla uimista ei suositella, kunnes vesi täyttää uimavedelle asetetut mikrobiologiset laatuvaatimukset. Uusintanäyte vedestä otetaan tällä viikolla.

Lisäksi heinäkuun 14. päivä otetussa näytteessä Flakanäsin uimarannoilla todettiin sinilevää. Muiden Kotkaan ja Pyhtään pienten uimarantojen vesi täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset, eikä niillä todettu sinilevää.

Näytteet otettiin Varissaaren, Ruonalan, Yläkosken, Purolan, Flakanäsin ja Antinniemen uimarannoilla. Uimavesinäytteiden tulokset selviävät Kotkan ympäristöterveydenhuollon tiedotteesta.

Rannikkovesissä vibriobakteeria, riskiryhmäläisten tulisi välttää Itämeressä uimista

Lisäksi Kotkan ympäristöterveydenhuolto tiedottaa kohonneesta riskistä vibriosuvun bakteerien esiintymiselle Kotkan ja Pyhtään rannikkovesissä. Meriveden kohonneet lämpötilat lisäävät riskiä saada vibriobakteerin aiheuttama infektio rannikkovedestä.

Vibrioiden aiheuttamat merivesivälitteiset infektiot eli vibrioosit voivat olla vaaraksi erityisesti niille, joiden kehon puolustuskyky on alentunut sairauden tai lääkityksen vuoksi. Näiden henkilöiden tulisi välttää Itämeressä uimista, jos heillä on ihorikkoja tai muita haavaumia. Bakteerit aiheuttavat infektioita yleisimmin haavaumien kautta.

Verenkiertoon päässyt bakteeri voi aiheuttaa pitkäaikaissairaille tai vastustuskyvyltään heikoille vakavan yleisinfektion. Myös ulkokorvan tulehdukset uimareille ja vastatauti, mikäli bakteeria niellään, ovat mahdollisia.

Palvelut

Ruokapaikka