Kauppakeskus Pasaatin ja Karhulan rokotuspaikoille tarvitaan lisää vapaaehtoisia avustajia – Yksikin vapaaehtoisvuoro auttaa

Vapaaehtoiset rokotusavustajat ovat paikalla arkipäivisin ja työskentelevät neljän tunnin vuoroissa. Tehtäviin perehdytetään tunnin mittaisella verkkokoulutuksella.

Suomen Punainen Risti hakee vapaaehtoisia avustamaan koronarokotuksissa Kymenlaaksossa. Rokotuspisteet, joihin vapaaehtoisia tarvitaan ovat Kauppakeskus Pasaati Kotkassa, Karhulan keskustan liiketila Karhulantiellä ja kauppakeskus Hansa Kouvolassa.

– Punaisen Ristin vapaaehtoisten tehtävänä on esimerkiksi opastaa ja neuvoa asiakkaita löytämään oikeaan paikkaan sekä huolehtia, että asiakkaat noudattavat turvavälejä sekä käyttävät käsidesiä ja maskia. Tehtäviin kuuluu myös rokotettujen tarkkailu rokotteen saamisen jälkeen mahdollisten reaktioiden varalta, kerrotaan SPR:n tiedotteessa.

Varsinaisen rokotuksen hoitaa Kymsoten henkilökunta.

Neljän tunnin vuorot ja verkkokoulutus

Vapaaehtoiset rokotusavustajat ovat paikalla arkipäivisin ja työskentelevät neljän tunnin vuoroissa.

– Jokainen voi valita itselleen sopivan avustusvuoron: yksikin vapaaehtoisvuoro auttaa. Vapaaehtoisen matkakulut korvataan ja hän saa maksuttoman välipalan vuoronsa aikana.

Tehtäviin perehdytetään tunnin mittaisella verkkokoulutuksella.

– Seuraavat verkkokoulutukset pidetään 6. heinäkuuta ja 13. heinäkuuta. Kymsote on pyytänyt Punaiselta Ristiltä apua rokotuskampanjaan ainakin 15. elokuuta saakka.

Vapaaehtoiset auttavat rokotettavia

Päivi Franzon on yksi vapaaehtoisista rokotusavustajista.

– Koin, että voin hyvin luovuttaa osan kesälomastani hyvään tarkoitukseen kiitokseksi siitä, että perheeni saa maksuttoman suojan virusta vastaan ja sen myötä toivottavasti vähitellen mahdollisuuden palata normaalimpaan elämään, kertoo Franzon ennen toista vapaaehtoisvuoroaan.

Franzon lähti vapaaehtoiseksi rokotuspisteelle luettuaan lehdestä, että vapaaehtoisvuoroille kaivattiin akuutisti lisäkäsiä.

– Työvuorossani tarkkailen rokotuksen saaneiden vointia sekä autan rokotukseen tulevia esimerkiksi kertomalla heille, miten jonotus etenee. On ollut hienoa päästä näkemään läheltä, miten sujuvasti rokotuskäytäntö rullaa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan SPR:n sivuilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka