Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymenlaakso siirtyy takaisin koronan kiihtymisvaiheeseen – Infektioylilääkäri:"Toivottavasti ihmiset havahtuvat huomaamaan, että tilanne on huonontunut"

Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäisen mielestä sosiaali- ja terveysministeriö on luopumassa koronarajoituksista liian aikaisin.

Kymenlaakso siirtyy takaisin koronan kiihtymisvaiheeseen. Arkistokuva. Raimo Eerola

Johanna Vehkaluoto

Kymenlaakso siirtyy koronavirusepidemian perustasolta takaisin kiihtymisvaiheeseen. Syynä on päivä päivältä paheneva koronatilanne Kymenlaakson alueella.

– Päätimme tänään alueellisen koronanyrkin kokouksessa kiihtymisvaiheeseen palaamisesta. Käytännössähän emme voi kiristää sillä rajoitusruuvia paljoakaan, mutta toivon, että ihmiset havahtuvat nyt huomaamaan, että tilanne alueellamme on muuttunut huonommaksi, toteaa Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen.

Koronatilanne on ollut viime päivinä vaikea etenkin Kouvolassa. Valtaosa tartunnoista on todettu siellä.

– Kouvolassa on eräässä ravintolassa syntynyt oikea korona- ja altistumisrypäs. Toivon, että kaikki siihen liittyvät ihmiset menevät testeihin. Baarielämä on alueellamme vilkasta ja suosittelemme edelleen sosiaalisen etäisyyden pitämistä ja maskien käyttämistä.

Rajoituksista luovutaan liian aikaisin

Pietikäinen on yhtä aikaa huolissaan ja tyytymätön.

– Alkukesästä tilanne näytti jo hyvältä. Sitten tulivat nämä jalkapallomatkailijat. Heidän osaltaan ketjut alkavat jo olla hallinnassa. Seuraavaksi tulivat ravintolatartunnat.

Pietikäisen mielestä sosiaali- ja terveysministeriö on luopumassa koronarajoituksista liian aikaisin.

– On kiusallista, kun ministeriö haluaisi luopua rajoitteista ja samaan aikaan tapahtuu tällaista. En voi olla tyytyväinen siihen, että rajoituksia löysennetään. Rokotuskattavuus alueellamme ei ole vielä riittävä. Ehkä se on sitä syksyllä.

Vain hetken aikaa perustasolla

Kiihtymisvaihe on kolmiportaisella asteikolla keskimmäinen ennen vakavinta eli leviämisvaihetta. Kymenlaakso ehti olla perustasolla kiihtymisvaiheen jälkeen vain hetken aikaa, kesäkuun 9. päivästä lähtien.

Kymsoten koronanyrkki harkitsi jo vakavasti kiihtymisvaiheeseen siirtymistä kuluvan viikon keskiviikkona. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote tiedotti tuolloin, että maakunta pysyy vielä perustasolla, mutta asiaa harkitaan tarvittaessa nopeasti uudelleen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle .

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka