Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymsoten altistumispaikkalista päivittyi: Kotkassa on voinut altistua koronalle Hyväntuulen Kuntoklubilla maanantaina ja Luhta Brand Storessa sunnuntaina

Listalta poistetaan paikat, joissa altistumistilanteesta on kulunut yli 14 vuorokautta.

Kymsoten altistumispaikkalistaa on päivitetty kahdella uudella merkinnällä. Kuvituskuva. Timo Pasanen

Johanna Vehkaluoto

Kymsoten altistumispaikkalistaa on päivitetty kahdella uudella merkinnällä. Kotkassa, Luhta Brand Storessa Kauppakeskus Pasaatissa on voinut altistua koronalle sunnuntaina 27. kesäkuuta kello 12–16 ja korona-altistus on ollut mahdollinen myös Hyväntuulen kuntoklubin naisten salilla maanantaina 28. kesäkuuta kello 10.50–11.05.

Kymsoten altistumispaikkasivua päivitetään pääsääntöisesti arkisin.

– Jos altistumispaikkoja ei ole listalla ollenkaan, päivitetään sivua vasta sitten kun uusia altistumispaikkoja tulee tietoon, kerrotaan Kymsoten nettisivulla.

Altistumispaikassa olleiden syytä tarkkailla oireita

Kymsote alkoi julkaista listaa altistumispaikoista 1. huhtikuuta. Listalle päivitetään sellaiset julkiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti.

Kymsote kehottaa menettelemään näin: Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan neljäntoista vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa osoitteessa omaolo.fi tai oirekysely osoitteessa koronabotti.hus.fi. Voit myös ottaa yhteyttä Päivystysapuun numeroon 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Koronatartunnasta kertovia oireita voivat olla väsymys, päänsärky, kurkkukipu, nuha, yskä, kuume, vatsakipu, oksentelu tai ripuli.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka