Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Mikko Leppänen on Kymi Sinfoniettan uusi toimitusjohtaja – Siirtyy tehtävään Sinfoniaorkesteri Vivon intendentin paikalta

Mikko Leppänen on Kymi Sinfoniettan uusi toimitusjohtaja. Arkistokuva vuodelta 2020. Ville Waali

Leppänen aloittaa toimitusjohtajana syyskuun alussa.

Tapani Olkku

Kymi Sinfoniettan uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Mikko Leppänen. Hän siirtyy tehtävään Sinfoniaorkesteri Vivon intendentin paikalta. Leppänen aloittaa työnsä syksyllä.

Sinfoniettan nykyinen toimitusjohtaja Riikka Luostarinen jättää työnsä elokuun lopussa.

Leppänen aloittaa yhtiössä elokuun puolivälissä ja toimitusjohtajana syyskuun alussa.

Sinfoniaorkesteri Vivo on nuorten soittajien valtakunnallinen orkesteri. Sen soittajien ikähaarukka on 14–23 vuotta. Suuri osa soittajista on lukiossa olevia nuoria ja päätoimisia musiikinopiskelijoita.

38-vuotias Leppänen on toiminut Vivossa vuodesta 2018 lähtien. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Arts management -koulutusohjelmasta ja kauppatieteiden kandidaatiksi Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Leppänen on aiemmin työskennellyt muun muassa Sysmän suvisoitto- ja Musiikin aika -festivaalien toiminnanjohtajana. Ennen kulttuurialalle siirtymistään hän työskenteli kansainvälisissä markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä.

– Mikko Leppäsellä on koulutuksensa kautta vahva taloudellinen ja hallinnollinen osaaminen. Mikolla on työkokemusta monesta erilaisesta organisaatiosta, mikä luo vahvan pohjan Kymi Sinfoniettan toimitusjohtajan vaativaan tehtävään, orkesterin taustayhtiön hallituksen puheenjohtaja Juha Tilli sanoo tiedottessa.

Leppänen kuvailee uutta tehtäväänsä sellaiseksi, että siinä yhdistyvät taidehallinnon ja kauppatieteiden osaaminen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka