Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kymenlaaksossa on toistaiseksi varmistettu seitsemän EM-kisoista peräisin olevaa tartuntaa – Kymsoten alueella on todettu tiistaina kahdeksan uutta koronatartuntaa

Tartuntoja on levinnyt perhepiirissä, ravintoloissa, työpaikoilla ja urheiluseuroissa.

Kymsoten alueella on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa. Arkistokuva. Mostphotos

Johanna Vehkaluoto

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tiistaina todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu yksi uusi koronatartunta ja Kouvolassa uusia tartuntoja on seitsemän. Haminassa, Pyhtäällä, Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Tähän mennessä Kotkassa on todettu yhteensä 580 koronavirustartuntaa, Haminassa 191, Pyhtäällä 48, Virolahdella 27 ja Miehikkälässä viisi. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 762.

Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 1 651 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

Seitsemän tartuntaa jalkapallon EM-kisoista

Toistaiseksi seitsemän tartuntaa on varmistettu olevan yhteyksissä Pietarissa käytyihin Suomen EM-jalkapallo-otteluihin. Näistä tapauksista on raportoitu yhteensä kuusi jatkotartuntaa.

– Useimmat uudet tapaukset ovat ilmenneet Kouvolassa. Tartuntoja on levinnyt ravintoloissa, työpaikoilla ja urheiluseuroissa, kerrotaan Kymsoten nettisivuilla.

Lisäksi tapauksia on ilmennyt muualta ulkomailta Suomeen matkanneiden keskuudessa. Jatkotartunnat ovat useimmiten levinneet perhepiirissä.

Suomessa 219 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 219 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1292 tartuntaa, mikä on 19 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kymsoten ja THL:n luvut voivat poiketa toisistaan

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. THL:n tilastoissa näkyvät sellaiset henkilöt, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Kymsote kohtelee heikosti positiivisia laboratoriovastauksia samoin kuin vahvoja, mutta THL:n tartuntatautirekisteriin nämä eivät päädy. Lisäksi THL:n ja Kymsoten tilastotiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka