Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskiviikon ukkoset päästivät Etelä-Kymenlaakson verraten vähällä – Sähköttömiä talouksia oli iltayhdeksältä enää 158

Kaatuneiden puiden lisäksi muita ukkosen aiheuttamia tuhoja ei ole pelastuslaitoksen tiedossa. Tehtäviä oli illan aikana Etelä-Kymenlaaksossa hieman toista kymmentä.

Keskiviikkoillan aikana yli eteläisen Suomen lipunut ukkosrintama ei tehnyt suurta tuhoa Etelä-Kymenlaaksossa.

Päivystävä palomestari Antti Kosonen kertoi ennen iltayhdeksää, että pelastuslaitoksella on ollut alueella vain reilut kymmenen tehtävää. Niistä kaikki liittyvät tavalla tai toisella illan ja iltapäivän ukkosiin.

Suurin osa iltapäivän ja alkuillan urakoista on ollut tielle ja jokeen kaatuneista puista aiheutuneita vahingontorjuntatehtäviä, mutta mukaan on sattunut vääriäkin hälytyksiä.

– Jonkin verran on ollut myös automaattisten hälytysjärjestelmien aiheuttamia hälytyksiä. Ne reagoivat ilmeisesti säästä johtuen, Kosonen kommentoi.

Suuremmilta vahingoilta on Kososen mukaan vältytty.

Sähköt ovat pääosin palautuneet

Sähkökatkoja alueella on ollut jonkin verran. Kotkassa sähköttömiä talouksia on ollut enimmillään hieman yli tuhat ja Haminassa reilut neljäsataa.

Iltayhdeksän aikoihin sähköttömiä talouksia oli enää Kotkan edustalla sijaitsevassa Kuutsalossa sekä sen itäpuolisissa pienemmissä saarissa. Siellä sähköttä oli 158 Kymenlaakson Sähkön asiakasta.

Muualla Etelä-Kymenlaaksossa häiriöt oli jo saatu korjattua jo iltapäivän ja alkuillan aikana.

Juttua päivitetty tuoreilla tilannetiedoilla klo 20.54.