Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote poistaa palvelumaksut alle 18-vuotiaiden perusterveydenhuollosta – Maksuttomuus laajenee, mutta kaikista unohdetuista aikavarauksista laskutetaan

Aiemmin ikäraja oli osassa palveluja 15 vuotta.

Maksuttomat terveyspalvelut laajenevat heinäkuun alussa, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymoste kertoo tiedotteessa.

Maksuttomuus koskee alle 18-vuotiaiden palveluja perusterveydenhuollossa. Aiemmin ikäraja oli osassa palveluja 15 vuotta.

Päiväkirurgiasta voi kuitenkin periä maksun, ellei sitä tehdä poliklinikalla.

Maksuttomia ovat muun muassa kouluterveydenhuolto ja vastaanottokäynnit hoitajalla.

Kaikenikäisille maksuttomia ovat mielenterveystyöhön liittyvät avosairaanhoidon palvelut. Perusterveydenhuollossa avohoitona järjestetty mielenterveystyö eri hoitomuotoineen on maksutonta.

Ajan voi peruuttaa maksuttomasti 24 tuntia ennen

Sen sijaan unohdetuista aikavarauksista laskutetaan. Maksu peritään 18 vuotta täyttäneiltä, vaikka itse palvelu olisi maksutonta.

Käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä palvelusta ja ajasta perittävä maksu 50,80 euroa laajenee kaikkiin terveydenhuollon vastaanottoihin sekä lyhytaikaiseen asumispalveluun.

Jos peruutus tehdään viimeistään 24 tuntia ennen varattua palvelua, laskua ei lähetetä. Peruutuksen voi tehdä tämän jälkeenkin, mutta silloin maksu voidaan periä.

Kymsote myös laajentaa mahdollisuutta peruutuksiin, sillä ajan voi peruuttaa ympäri vuorokauden, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.