Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhteysalusten rajoitukset poistuvat kokonaan ensi viikon maanantaista lähtien – Maskien käyttöä edellytetään

Ely-keskus suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustelua saaristoon.

Saaristoon liikennöivien yhteysalusten matkustajarajoitukset poistuvat kokonaan ensi viikon maanantaista lähtien. Varsinais-Suomen ely-keskus tiedotti keskiviikkona, että parantuneen tartuntatautitilanteen ja tarkentuneen ohjeistuksen myötä rajoituksia voidaan höllentää.

Vielä viime viikolla ely-keskus kertoi, että rajoituksia poistetaan kesä-heinäkuussa asteittain. Toive kuitenkin oli, että normaaleihin matkustajamääriin päästäisiin ennen juhannusta.

– Matkustajamääriä aluksilla ei enää tartuntatautitoimenpiteenä rajoiteta, mutta sekä palveluntuottajia että matkustajia edellytetään edelleen toimimaan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, ely-keskus kertoo tiedotteessa.

Jatkuviin koronanehkäisytoimenpiteisiin kuuluu maskipakko. Ely-keskus edellyttää, että kaikki yli 12-vuotiaat matkustajat käyttävä maskeja ja maski on hankittava itse. Maskittomuus ei ole peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa alukselta.

Ely-keskus edelleen suosittelee, että ei-välttämättömiä matkoja saaristoon vältettäisiin.